Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

A balesetek nagy része megelőzhető

Balaton, 2014. július 18.
Az előrejelzések szerint péntektől kánikula várható, ezért az országos tiszti főorvos hőségriasztást rendelt el. A strandokon egyre több a vendég és a melegben, aki csak teheti a vízben keres enyhülést. Vízimentőink folyamatosan figyelnek, de körültekintő, felelős magatartással is megelőzhető számos baleset.

Strandolásra olyan helyet kell választani, amely valóban strandként üzemel. Számos előnye mellett (mosdók, ivóvíz, személyzet) egy strandon biztosan van vízimentő, a vízben bójákkal jelzik a fürdőzők számára kijelölt területet és megoldott a vízbe való biztonságos be és kijutás is, a legtöbb helyen lépcsőkkel.

A táskában mindenképpen legyen napvédő krém, törölköző, sapka, vagy kalap. Érdemes ellenőrizni a mobiltelefonok töltöttségi szintjét is indulás előtt, ha már ott van, szükség esetén nehogy cserben hagyjon. A napszemüveg legyen UV szűrős! E nélkül többet árthat a szemnek, mintha fel sem vennénk.

Érkezéskor érdemes tájékozódni arról, merre van a strandon az elsősegély nyújtó hely, a part melyik szakaszán található a vízimentő. Kollégáink minden esetben közvetlen a parton tartózkodnak, a legtöbbet egy olyan ponton, ahonnan a legnagyobb vízfelület belátható, ezen kívül rendszeresen „járőröznek” a strandon. Sérülés, baleset esetén, és bármilyen kérdéssel bizalommal fordulhatnak hozzájuk.

Odafigyeléssel, felelős magatartással számos baleset megelőzhető! Minden vízimentőnk elsődleges feladata, hogy megelőzze a baleseteket azzal, hogy ha bármi olyat lát, ami veszélyes helyzetet eredményezhet, felhívja erre a figyelmet. Kollégáink soha nem utasítanak! Minden esetben kérnek, vagy figyelmeztetnek kizárólag az Önök érdekében. Kérjük segítség munkájukat azzal, hogy megfogadják tanácsaikat!


Néhány fontos szabály, amelyek betartásával számos baleset megelőzhető:

11 és 15 óra között kerülni kell a közvetlen napfényt, az erős UV sugárzás miatt. Mindig használjanak napvédő krémet!

A vízbe csak bemosakodás után szabad bemenni. A nagy hőmérséklet különbség megterhelő a szervezet számára.

Gyermekeket soha nem szabad egyedül a vízbe engedni! A felnőttek pedig - ha egyedül mennek fürdeni - mindig tájékoztassák a parton maradó családtagokat, hogy merre indulnak úszni és várhatóan mennyi idő múlva jönnek ki a vízből.

Ismeretlen, nem átlátható vízbe tilos beugrani! Soha nem lehet tudni, mi van a víz alatt. Sekély víz esetén pedig egy elhibázott ugrás komoly balesetet okozhat.

A fürdésre kijelölt helyen, tehát a bóják által határol területen biztonságos a fürdőzés. Ide hajók nem jöhetnek be, és ez a terület jól belátható a vízimentő számára is.

Felfújható eszközökkel (úszógumi, karúszó, gumimatrac) csak addig biztonságos, amíg azok tartják a beléjük fújt levegőt. Ezekkel nem szabad a parttól eltávolodni, főleg gyermekeknek nem!

Vízibiciklizni csak felnőtt kísértettel lehet. Az úszni nem tudó gyermekeken mindenképpen legyen mentőmellény! Vízibiciklizni – mások biztonsága érdekében is – a bójákon kívül, de azok közelében érdemes. Vízibiciklivel sem biztonságos eltávolodni a strandtól.

Közvetlenül étkezés után nem szabad a vízbe menni!

A viharjelző rendszer a szél várható erősségétől függően ad tájékoztatást. Ha 60 km/h-nál erősebb szél várható, a másodfokú jelzés lép életbe. Ilyenkor tilos a fürdés!

Kérjük, strandolásra válasszanak olyan helyet, ahol biztosan van vízimentő. Kollégáink tanácsait pedig mindig érdemes megfogadni. Egyik legfontosabb feladatunk a balesetek megelőzése, de ebben számítunk az Önök segítő közreműködésére is.

Kellemes strandolást és élményekkel teli nyarat kívánunk!













Ajánlataink: