Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

A brit nagykövet is megúszta

2500 métert úszott a VMSZ segítésére jótékony céllal Jonathan Knott

Balatonfüred, 2013. július 22.
Jonathan Knott is teljesítette a Magyar Úszás Napján Balatonfüreden a 2500 méteres távot. Nagy-Britannia magyarországi nagykövete a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának megsegítésére indított jótékonysági akciójára kívánja felhívni úszásával a figyelmet. Jonathan Knott legközelebb július 6-án, a Balaton Átúszáson kíván jótékony céllal úszni.

Ma a vízimentőkért úszom, Koszonom! - Ezzel a magyarul mondott mondattal vágott neki Jonathan Knott a 2 és fél kilométeres távnak. Úszása előtt azonban egy rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a brit nagykövet a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével. Jonathan Knott ugyanis a vízimentőknek indított jótékonysági akciójára szeretné felhívni úszásával a figyelmet.

Otthon is támogatom a vízimentőket és úgy döntöttem, hogy itt is segítek nekik - mondta Jonathan Knott, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete - A vízimentők nagyon fontos munkát végeznek, hiszen ők vigyáznak az életünkre a vízben és a víz parton. Büszke vagyok, hogy pénzgyűjtő céllal úszhatok és a jövőben is szeretném segíteni a magyar vízimentőket, ameddig nagykövet leszek.

A magyar vízimentők tiszteletbeli vízimentővé fogadták a nagykövetet. A Jonathan Knott brit nagykövet által indított adománygyűjtő kampány egyébként július 31-ig tart. A felajánlott adományokat az erre a célra létrehozott, OTP Bank 11705008-20500959-00000000 számú számlára várja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nagyon örvend annak, hogy ilyen elismerésben részesült - mondta Bagyó Sándor,a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. - Nem csak itthon vagyunk elismerve, hanem az Európai Unióban és azt gondolom, hogy ezen belül a brit közösségben.



A brit nagykövettel közösen több ezren várakoztak a rajtra, közöttük több olimpiai bajnok úszó és vízilabdázó, poltikusok és persze az igazi amatőrök.
Jonathan Knott semmit sem bízott a a véletlenre. A felkészülését Risztov Éva segítette, de a rajt előtt az utolsó tanácsokat még Cseh Lászlótól is elfogadta. Nem sokkal tíz óra után azután nekivágott a többezres mezőny, hogy teljesítse a 2 és fél kilométeres távot.

A Rupert Sürgősségi Mentőhajó igazán tetszett az Egyesül Királyság nagykövetének. Jonathan Knott-ot személyes elkötelezettség fűzi a vízi életmentéshez. Diákkorában maga is dolgozott önkéntes vízimentőként. Később számos helyen vitorlázott Nagy-Britanniában és másutt, és többször látta a hivatásos vízimentőket akcióban. Most, hogy gyermekei vannak, még többre értékeli a vízi életmentés jelentőségét - nyilatkozta korábban

Fotóalbum


Linkajánló















Ajánlataink: