Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Cukorbeteg nő életét mentették meg a nyaraló vízimentők

Balatonfenyves, 2010. július 21.
Egy hatvan év körüli magyar nő életét mentette meg a VMSZ két szabadnapos vízimentője a balatonfenyvesi strandon. A hölgy feltehetően a cukorbetegségével összefüggésben a vízben rosszul lett. A strandi vízimentők szolgálati ideje ekkor már lejárt, ám a beteg szerencséjére ezen a strandon nyaralt két vízimentő lány.

A lányokat egy német hölgy értesítette, akinek férje vette észre, hogy az idős nő rosszul lett és elmerült a vízben. A férfi kezdte kihúzni a part irányába a hölgyet, majd a két vízimentő átvette az ekkor már eszméleténél levő beteget.

A nőhöz mentőt hívtak, akik ellátták a beteget.

A fenti eseten túl elsősorban a meggondolatlan, felelőtlen strandolók okoztak kis gondot. Balatonmáriáról Balatongyörökre indult két német állampolgár egy gumicsónakkal. Az első fokú viharjelzés ellenére már félvízen evező, mentőmellény nélküli férfiakat a vonyarci strand vízimentője vette észre. Az ő jelzését követően a zánkai központ diszpécsere riasztotta a vonyarci vízimentőket, akik partra vitték a túl bátor németeket.

Badacsonytomajból öt fiatal indult a déli part irányába. A strandi vízimentő látta, hogy a fiatalok eszébe sem jutott megfordulni. A vakmerő próbálkozókat a VMSZ ábrahámhegyi hajója fordította vissza.

Pálköve felől is elindult egy merész gumikajakos Ábrahámhegyen át Badacsonytomaj irányába. A mentőmellény nélküli férfit is biztonságosabb helyre tessékelték a vízimentők.






Ajánlataink: