Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Életmentés a Balaton közepén

Balaton, 2013. június 18.
Dél után nem sokkal egy 27 éves fiatalemberhez hívtak segítséget társai azt követően, hogy Balatonboglár térségében a nyílt vízen a fiatal férfi a Balatonba ugrott és azonnal eszméletét vesztette. Mivel volt rajta mentőmellény, így nem merült el, de állapota arra utalt, hogy baj van.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát a Balatoni Vízirendészet ügyeletese riasztotta a helyszínre. A Rupert sürgősségi mentőhajó Tihanyból azonnal a helyszínre indult. 16 perc alatt ért Boglár elé a hajó, fedélzetén Meszlényi Norbert mentőtiszttel.

Mire odaértünk a vitorláshoz, addigra társai már kiemelték a vízből a 27 éves fiatalembert, aki akkor már eszméleténél volt, de folyamatosan hányt és nagyon sápadt volt- mesélte Meszlényi Norbert, a Rupert sürgősségi mentőhajón szolgálatot teljesítő mentőtiszt. - EKG vizsgálattal kiderült, hogy szívritmus problémái vannak, s ez okozhatta az eszméletvesztését. Pitvar fibrilláció alakult ki nála. A fiatalember valószínűleg a Holiday Heart szindróma áldozata lett, ráadásul a Balaton közepén. Életét annak köszönheti, hogy időben érkeztünk. Mivel a gyógyszeres kezelésre sem szűnt meg a szívritmus zavara szubjektíve jobb és stabil állapotban a partra szállítottuk.

A 27 éves férfit a siófoki kikötőbe vitték, ahol átadták az OMSZ munkatársainak, akik a Siófoki Kórház sürgősségi osztályra szállították a beteget.












Ajánlataink: