Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Erős szél - sodródó szöfösök

Balaton, 2013. július 30.
Az erős szélben már két esetben is szörfösökön kellett segíteni. Gyenesdiáson és Révfülöpön is a parttól egyre messzebb sodródó szörfös szorult segítségre

Gyenesdiáson a strand vízimentője vette észre, hogy a strand területén egy szörfös folyamatosan próbálkozik, de nem tud a partra jutni. A szörf az erős szélben folyamatosan sodródott a mélyvíz irányába, ezért a vízimentő evezős mentőkatamaránnal indult a bajban levő szörföshöz, akit végül a partra segített.

Nem sokkal később Ábrahámhegyről indult mentőhajó Révfülöpre, ahol a Szigeti strand partjától 800 méterre ugyancsak egy szörfös küzdött a széllel. Ő sem tudott önállóan a partra jutni, ezért elfogadta a vízimentők segítségét, akik mentőhajóval a szárazföldre vitték.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a vízisportok kedvelőit, hogy az erős szélre való tekintettel csak a kellő gyakorlattal rendelkezők menjenek a vízre.

Az aktuális balatoni viharjelzésről és a szélerősségekről is tájékozódhatnak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának weblapján a www.vizimentok.hu oldalon a viharjelzés menüpontra, vagy erre a linkre kattintva: http://www.vizimentok.hu/hu/szolgaltatasok/info/viharjelzo-rendszerek/212/












Ajánlataink: