Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Folyamatosan dolgoztak a vízimentők

Balaton, 2008. augusztus 23.
Szombaton délután a felerősödő szél miatt több vitorlás is felborult, egy kenu elsüllyedt, és a szörfösök is adtak munkát a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának.


Folyamatosan dolgoztak a vízimentők szombaton délután, mert a felerősödő szélben több hajó is bajba került. Nem sokkal egy óra előtt a csopaki mentőhajó futott ki egy süllyedő vitorláshoz. Az időközben a helyszínre érkező vízirendőrök a hajón utazókat átvették a rendőr hajóra. A félig elsüllyedt vitorlást a csopaki mentőhajó vontatta a partra.

Az ábrahámhegyi mentőhajót délután kettő órakor egy kétszemélyes vitorláshoz riasztották, mely Balatonszepezd közelében borult fel. A kis hajón utazó 23 éves fiatal nő a közben odaérkező segítséggel sem tudta visszaállítani a hajót. A vízimentők segítségével sikerült a hajót felállítani, majd mivel sérülések nem keletkeztek rajta, a fiatal hölggyel a fedélzetén “saját lábán” a kikötőbe távozott.

Nem sokkal később ugyanez az egység egy újabb felborult vitorláshoz indult ugyancsak Balatonszepezdre. Ezen a hajón két férfi tartózkodott. Ezt a hajót a vízirendészet munkatársaival közösen sikerült végül kiszabadítani, majd a partra szállítani.

Még nem ért vissza állomáshelyére az ábrahámhegyi egység, amikor újabb riasztást kaptak. Egy kenu süllyedt el három emberrel, ugyancsak Balatonszepezd közelében. A három férfi közül ketten nem tudtak úszni, őket harmadik társuk mentette ki a 2 és fél- 3 méter mély vízből. A kenut nem sikerült megtalálni a bajbajutottak által megjelölt hely közelében.

Négy óra után nem sokkal a zánkai mentőhajót riasztották egy újabb felborult vitorláshoz Balatonudvari térségébe. A sodródó hajóról kiesett férfit kimentették, majd a sodródó hajó után indultak, melyet sikerült elérni, majd a kikötőbe vontatni.

Balatongyörökről egy szörföst kellett a partra szállítani, aki nagyjából 400 méterre sodródott Balatonban.

Fotóalbum







Ajánlataink: