Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Három embert mentettek a vízimentők

Balatonöszöd, 2013. május 17.
Balatonöszöd térségéből érkezett a riasztás a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai Központjába este háromnegyed nyolc körül (19.40), hogy egy 22 lábas vitorlás már részben elmerült, s a rajta utazó három ember a vízben van.

A bajba került vitorlást és az utasait egy másik hajóról vették észre, de a viharos időjárás okozta hullámok miatt ők nem tudták a három embert kimenteni.

A riasztást követően a Rupert mentőhajó a Zánkai Új Nemzedék Központ (ÚNK) kikötőjéből indult a bajba jutottak mentésére. Nem sokkal 20 óra után (20.05) mindhárom bajbajutottat a hajó fedélzetére emelték és biztonságba helyezték. Ezt követően a zánkai ÚNK kikötőjében a három férfit, épen és egészségesen szárazföldre tették.

A három fiatalember egyébként Keszthelyről tartott Balatonföldvárra, a holnap rajtoló Pünkösd regattán szerettek volna elindulni. Balatonőszöd közelében kapta el őket a vihar, s hiába engedték le az összes vitorlájukat az árbocra így is akkor szélnyomás nehezedett, hogy a hajó tovább sodródott. Mindhárman vízbe estek, de mindannyian mentőmellényben voltak, s szerencséjükre a másik hajó pontosan meg tudta adni a bajba került vitorlás helyzetét, s így a mentőhajó időben rájuk tudott találni.













Ajánlataink: