Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Két horgász tűnt el Szigliget közelében

Szigliget, 2008. december 19.
A 29 éves férfi és társa kora reggel ment horgászni, azóta semmit nem tudnak róluk.



A hozzátartozók elmondása szerint a két szigligeti férfi általában a parttól 7-800 méterre szokott horgászni. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának rohamcsoportja az új Rupert mentőhajóval érkezett a helyszínre azt követően, hogy a Balatoni Vízirendészettől megérkezett a riasztás.

A két horgászt a hozzátartozóik kezdték keresni azt követően, hogy szokásuktól eltérően a délutáni órákig sem értek haza. Autójukat, benne a mobiltelefonjaikkal a szigligeti strand közelében meg is találták. Csónakjuk azonban nem volt a helyén. A 29 éves férfi társával fémcsónakkal indult a kora reggeli órákban a tóra. Esős időben, gyenge nyugati szélben horgásztak, de ez ilyenkor télen még azoknak is komoly veszélyt jelent, akik tapasztalat balatoni horgászok. A téli időszakban nem működik a viharjelző-rendszer és az időjárás is kiszámíthatatlan, Bármikor leszállhat a pára, és olyan sűrű köd alakulhat ki, melyben szinte lehetetlen tájékozódni.

Pénteken ilyen körülmények nem nehezítették a két horgász dolgát, ennek ellenére sem tértek haza. A keszthelyi vízimentők és a vízirendészet munkatársai kezdték meg a kutatást, melyhez időközben csatlakoztak a VMSZ rohamcsoportjának tagjai is az új, szonárral és radarral is felszerelt hajójukkal. Nem sokkal 22 óra után a VMSZ egy újabb csoportja is bekapcsolódott a kutatásba, melyet a késő éjszakai órákban is folytatnak majd.

A VMSZ Hírszolgálat értesülései szerint a közeli partszakaszokat a rendőrök átvizsgálták, abban is bízva, hogy esetleg a két férfi valahol partot ért és békésen iddogálnak valamelyik szórakozóhelyen. A horgászok nyomára a parton sem akadtak és egyelőre a csónakjuk sem került elő.






Ajánlataink: