Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Két német horgászt keresnek a Balatonban

Vonyarcvashegy, 2009. július 25.
A vonyarcvashegyi vízimentők éjjel fél kettőkor jelezték a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának Zánkai Központja felé, hogy egy csónak kölcsönző tulajdonosa szólt nekik, hogy az egyik még a kora esti órákban kiadott csónakját nem hozták vissza.

A csónakban egy 21 éves és egy ismeretlen korú német férfi volt. Őket utoljára este 7 óra körül látták a vonyarcvashegyi vízisí-pálya közelében, a nádas mellett horgászni. A bejelentést követően a kutatás azonnal megkezdődött, de alig egy órával később fel is kellett függeszteni, mert olyan vihar tombolt a Balatonon mely a kisebb hajók számára lehetetlenné, a nagyobb, Rupert mentőhajó számára pedig értelmetlenné tette a keresést.

Nem sokkal fél hét előtt "normalizálódott" az időjárás a Balaton nyugati medencéjében, így a vonyarci vízimentők folytatják a kutatást, melybe később várhatóan további mentőegységek is bekapcsolódnak. Eközben a szárazföldön is keresik a két német férfit, abban bízva, hogy az erős északi szél elsodorta őket a déli partig és ott partot értek, de egyelőre sem a bajbajutottaknak, sem a csónakjuknak nem sikerült nyomára bukkanni.

A Balatonon az éjszakai órákban átvonult egy nagyon erős, - 100 km/órát meghaladó széllökésekkel tarkított - széllel, szakadó esővel kísért viharzóna.






Ajánlataink: