Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Rúdtáncos világbajnok és vízimentő

Floch Bernadett 22 évesen felért a csúcsra, profi világbajnoki címet nyert rúdtáncban. Szabadidejében szenvedélyes vízimentő. Semmit nem vesz félvállról.

A rúdtáncban ennél nincs feljebb, Floch Bernadett felnőtt, profi kategóriában nyert világbajnoki címet március 30-án az úgynevezett Pole Theatre versenyrendszerben. Ez volt a legnagyobb sikere, de nem az első. A hétvégi versenyre kétszeres junior világ és Európa bajnokként érkezett.

Bernadett szinkronúszóként kezdte, de már óvodás korában rúdtáncos szeretett volna lenni. Mint a vizimentok.hu-nak elmondta: kisgyermekként látott egy videót, amelyen egy rúdtáncos bemutatott egy különleges elemet, és úgy érezte, ilyet szeretne ő is. Azóta közel húsz év telt el, és a hétvégi világbajnoki címet érő gyakorlatának már része volt ez az elem.


Rúdtáncban többféle versenyrendszer létezik, de a legrangosabb az, amelyen Bernadett a hétvégén győzelmet aratott. A feladat nem csupán egy gyakorlat bemutatása volt, színházat kellett varázsolni háttérrel, kellékekkel, szereplőkkel. Az előadás egy történetet mesélt el, és mivel Bernadett a Comedy kategóriában indult, meg kellett nevettetnie a közönséget. Az ő története arról szólt, hogyan lett szinkronúszóból rúdtáncos. Felelevenítette azt az időszakot, amikor kezdőként annyira izmos lett, hogy többé nem fért bele a ruháiba. Mint elmondta: egy rúdtáncosnak gyakran kell cserélnie a ruhatárát.


Floch Bernadett 2015 óta vízimentő. Akkor még végig dolgozta a nyarat, ma már kevesebbet tud vállalni, de azt mondja, egy-egy napra beáll, mert számára ez a pihenés. Nagyon szereti a vízimentő munkát, a szolgálat és a Balaton pedig lehetőséget ad neki arra, hogy kicsit kiszakadjon a hétköznapokból. Ahogy fogalmazott: vízimentőként jobban kell figyelni, de a teste pihenhet, legalábbis a rúdtáncos terheléshez képest.


Bernadett maga finanszírozza a felkészülését, és a versenyeken való részvételt is. Tavaly végzett a Testnevelési Egyetemen, és ma már oktatja is a rúdtáncot. A következő versenye júliusban lesz Londonban. A világbajnokság után ez a második legrangosabb megmérettetés. Azt mondja: reméli, hogy a nyár végén jut ideje arra, hogy újra vízimentő szolgálatot vállaljon, ugyanis a Balaton a szíve csücske.

Ajánlataink: