Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Szezonnyitó 2014

Balaton, 2014. május 4.
Több mint 50 balatoni strandon és az ország számos aquaparkjában és strandján teljesítenek szolgálatot idén a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai. 250-300 embernek, zömében diákoknak biztosítanak munkát a nyári szezonban, melyhez először egy tanfolyamot kell elvégezni a jelentkezőknek. Májusban ráadásul még segítenek a részt vevőknek azzal, hogy a tanfolyam díjából csak 20 százalékot kell előre kifizetni, s a többit le lehet dolgozni.

Már csak az utolsó simítások vannak vissza és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata is teljesen felkészülve várja a feladatokat az idei nyári szezonban. Az idén 5 bázisról összesen hét mentőhajóval várják a riasztásokat, s ha kell indulnak a bajba került emberek megsegítésére.

Szedlák-Kun Péter
Kettő sürgősségi betegellátással foglalkozó hajónk van, - mondta Szedlák-Kun Péter hajóvezető a Rupert fedélzetén. Ebből a Rupert, a nagy mentőhajó öt fős személyzettel, két fős egészségügyi személyzettel, illetve van egy ennél kisebb sürgősségi mentőhajónk, az egy tesztjelleggel fut jelen pillanatban. Ott három fős személyzet van. Van egy másik különleges típusú mentőhajónk, ez egy eszközmentő hajó.

Ahogy már megszoktuk a szezon elején a vízimentők mindig toboroznak munkatársakat. Így van ez idén is, mert egyre nagyobb az igény a szakképzett vízimentőkre a strandokon. Most is várják az úszni tudó és nyáron dolgozni kívánó diákokat, akiknek most a tanfolyam elvégzéséhez is segítenek.

Lengyel Norbert
Lehetőséget biztosítunk mindenki számára, aki a májusi tanfolyamokra jelentkezik, hogy a tanfolyam nyolcvan százalékát ledolgozhatja - tájékoztatott Lengyel Norbert, strandi mentési csoport vezetője. - Tehát a részéről perpillanat egy igen kicsi anyagi hozzájárulás szükséges ahhoz, hogy vízimentő képesítést szerezzen. Itt szeretném hangsúlyozni, hogy a sikeres vizsga után már másnaptól munkába lehet nálunk állni

A vízimentőknek 250-300 emberre van szükségük ahhoz, hogy biztonsággal tudjanak feladataiknak eleget tenni. A mai szezonnyitó tájékoztatón az is elhangzott, hogy továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre, s a terveik szerint a nyári szezonban nagyon sok helyen tartanak újraélesztési bemutatókat, hogy minél többen tudjanak segíteni amennyiben szükség lenne rá.

*

További részletek a videóban














Ajánlataink: