Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Újabb sikeres életmentés

Balatonakali, 2012. június 27.
Balatonakali strandján egy tizenhat éves fiú kezét még sikerült elkapni és biztonságba helyezni, de társa közben elmerült. Őt a víz alatt kellett megkeresni, majd onnan kimenteni. Azonnal megkezdték az újraélesztését.

Három óra előtt nem sokkal riasztották a Balatonakali strandján szolgáló vízimentők a VMSZ Zánkai Központját, hogy egy fiatal fiú újraélesztését végzik. A 16 éves fiú elmerült a 2 méteres vízben, a víz alatt találták meg, majd tették ki közösen a mentőkatamaránra. A fiúnak ekkor már nem volt légzése, így azonnal, a katamarán platformján megkezdték az újraélesztést. A parton a fiú légzése visszatért, itt már a pulzusa is tapintható volt, de nem tért eszméletéhez. Stabil oldalfekvésbe helyezték, majd a Rupert Sürgősségi Mentőhajó személyzetével közösen adták át a Légimentőknek, akik stabil állapotban szállították kórházba a sérültet.

Horváth Szabolcs, a VMSZ vízimentője volt az, aki miközben a katamaránnal evezett a bóják irányába észrevette, hogy két fiatal kiabál, miközben hol az egyik, hol a másik merül a víz alá. Azonnal odaevezett.

- Az egyik fiú kezét azonnal sikerült elkapnom, őt a katamarán oldalához húztam, ő ott kapaszkodott -mesélte Szabolcs a történteket. – A másik fiú ekkorra már elmerült, így azonnal a vízbe ugrottam. Közben jött a társam, Csányi Viktor is. Ketten, talán fél perc alatt megtaláltuk a srácot, aki a tó fenekén feküdt mozdulatlanul. Kiemeltük a katamaránra, s mivel nem lélegzett azonnal megkezdtük a kompressziót és a befúvást. A partig csináltam, majd ott amikor kiemeltük a partra, akkor hányt egyet, s pár pillanat múlva spontán kezdett lélegezni, s pulzusa is tapintható lett. Stabil oldalfekvésbe helyeztük, s vártuk az időközben hívott segítséget. Megérkezett a Rupert Sürgősségi Mentőhajó, s velük együtt adtuk a sérültet az időközben leszálló mentőhelikopter személyzetének, akik elszállították a fiatal fiút. Viktor egyébként pár nap alatt másodszor került ilyen helyzetbe, a hétvégén ő élesztett újra egy idős férfit a pálkövei strandon.







Ajánlataink: