Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Így rendelkezhet adója 1%-áról!

Minden személyi jövedelemadót fizető magánszemély felajánlhatja adója 1%-át egy olyan közhasznú feladatot ellátó civil szervezet részére, amely szerepel a NAV regisztrált kedvezményezettek listáján.

Az adó 1%-ának felajánlása egy egyszerű és biztonságos adományozási rendszer, mely az adományozónak, azaz az adófizetőnek nem kerül plusz költségbe.

1% többet ér, mint gondolná!
Sokan nem is gondolják, de a civil szervezetek működését nagyban segíti az 1%-okból befolyt összeg. Ennek ellenére az adózók egy része mégsem él az adományozás ezen formájával. Vannak, akik egyszerűen elfelejtenek rendelkezni róla és vannak, akik úgy érzik, hogy az általuk felajánlható összeg olyan alacsony, hogy inkább nem is rendelkeznek róla. Pedig minden egyes felajánlott 1% - melynek összege átlagosan 4 000 Ft – nagyon sokat segít annak a szervezetnek, akinek felajánlják. Abban az esetben, ha nem él felajánlási jogával, akkor adója 1%-a az állami költségvetésbe kerül. Éljen a lehetőséggel! Döntsön Ön adója 1%-áról!

Hogyan tud rendelkezni adója 1%-áról?
Amennyiben rendelkezik Ügyfélkapuval, nyilatkozatát benyújthatja elektronikusan az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy, az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt az EGYSZA lapot kitöltve, vagy attól függetlenül, a 19EGYSZA nyomtatvány kitöltésével. Az Ügyfélkapuval nem rendelkező adózó a kitöltött 19EGYSZA nyomtatványt postai úton juttathatja el az adóhatósághoz, vagy leadhatja személyesen a NAV ügyfélszolgálatán.

Az EGYSZA nyomtatvány kitöltése
A rendelkező nyilatkozat kitöltése egyszerű és csak néhány percet vesz igénybe.
Lépjen be a https://eszja.nav.gov.hu lapra.


Kattintson a „Belépés” gombra, amely az Ügyfélkapuhoz irányítja.


Írja be felhasználónevét és jelszavát, majd lépjen be az oldalra. Ott a jobb oldali 1+1%-os ablakban válassza az „1+1%-os nyilatkozatom folytatása” gombot.


Ezután megjelenik a Rendelkező Nyilatkozat, amelyen személyes adatai megadása után a „Rendelkezés civil kezdeményezett részére” felirat alatt a „A civil kedvezményezett adószáma” keretbe kérjük, írja be adószámunkat: 18929885-2-19
(Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Nagyon fontos, hogy a Vízimentők szót hosszú í-vel írja, különben nem találja a rendszer!)


A „Rendelkezés technikai számos kedvezményezett részére” cím alatt valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek, vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak - 2020-ban a Nemzeti Tehetség Programnak - adományozhatja további 1%-át.

Ezután kattintson a „Mentés” gombra. Ha azt olvassa, hogy „Nyilatkozatát sikeresen elmentettük”, akkor már csak egy lépés van hátra, kattintson a „Rendben” gombra.


Ha adóbevallását már benyújtotta, de elmulasztotta a rendelkezést, akkor az EGYSZA nyomtatványt külön is eljuttathatja (elektronikusan, postai úton, vagy személyesen) az adóhatósághoz. Idén május 20-ig rendelkezhet arról, hogy melyik civil szervezetnek szeretné felajánlani adója 1%-át!

Kérjük, rendelkezzen a mi javunkra és támogassa adója 1%-ával a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkáját, hogy mindig a bajbajutottak segítségére lehessünk!

KÖSZÖNJÜK!


Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%