Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

GYIK

Tanfolyamokról, munkába állásról...

TANFOLYAMOKRÓL, MUNKÁBA ÁLLÁSRÓL


    • Hány éves kortól lehet valaki strandi vízimentő?
      A tanfolyamra csak 16. életévét betöltött személy jelentkezhet. Amennyiben már elmúltál 16 éves, de még nem vagy 18 és strandi vízimentőként szeretnél nálunk dolgozni, szülői engedély és kellő motiváció esetén erre is van lehetőség. Bizonyíts a tanfolyamon!
    • Meg van szabva, hogy mikor kell az online elméleti tanfolyamot végeznem?
      Tanfolyamaink elméleti része online oktatás formájában valósul meg. Az online elméleti oktatás során nincsenek kontakt órák, a megadott időszakban mindenki önállóan oszthatja be idejét és végezheti el az online tanfolyamot. A tanfolyam ideje alatt biztosítunk konzultációs lehetőséget az oktatási felületen belül, ha kérdés merülne fel a tananyaggal kapcsolatban, ezen viszont nem kötelező részt venni.
    • Ha letelt az online oktatási időszaka számomra, utána is hozzáférek a tananyaghoz? A tananyag minden tanulónk számára elérhető az online elméleti oktatásának a vége után is, viszont a tesztkérdésekhez csak a tanfolyamának ideje alatt fér hozzá.
    • A tanfolyam és a munkavégzés ideje alatt az emberek teljes ellátást kapnak?
      Nem. Egyesületünk a tanfolyamokon résztvevőknek és később, a munkavégzés ideje alatt egyesületi tagjainak ingyenes szállást biztosít. Az étkezés önellátó.
    • Ha valaki a kedvezményes tanfolyamot végzi el, utána dolgozhat?
      Igen. A kedvezményes tanfolyam elvégzése esetén a 10 nap gyakorlat letöltését követően is dolgozhatsz (a munkavégzés idejére szállást és egyenruhát biztosítunk). Addig, amíg egészségügyileg és fizikailag alkalmas vagy, minden évben számíthatsz munkára, ha időben jelentkezel szolgálatra.
    • Ha valaki vállalja a 10 nap gyakorlatot, akkor ezt egyben kell ledolgoznia?
      A teljesítendő 10 napot, minden esetben egy meghatározott időpontig kell ledolgozni, de az már a résztvevőn múlik, hogy ezt egyben, vagy esetleg szabadnapok beiktatásával teszi. Nincs olyan elvárás, hogy 1 héten, vagy 1 hónap alatt hány napot kell dolgozni, a lényeg az, hogy az adott időpontig meglegyen a ledolgozott 10 nap.
    • Ha van nyaralónk "X" strand közelében, teljesíthetek ott szolgálatot?
      Természetesen a szolgálatbeosztás során igyekszünk az egyéni kéréseket figyelembe venni, de erre garanciát sajnos nem tudunk vállalni.
    • Mit tartalmaz a tanfolyam díja?
      A szállást (a tanfolyam teljes ideje alatt), az elektronikus tankönyvet, a gyakorlati és elméleti oktatást, valamint a vizsgadíjat.
    • Milyen következményekkel jár, ha nem sikerül a tanfolyami vizsgám?
      Ha nem sikerül akár az elméleti, akár a gyakorlati vizsga, ez semmilyen negatív következménnyel nem jár. Javítóvizsgázni kell az adott részből, mely után akár azonnal el lehet kezdeni dolgozni. A hatályos vizsgaszabályzat alapján: A megkezdett tanfolyamot követően 31 napon belül kell sikeres vizsgát tenni, melyre az első vizsgát követően van lehetőség. Amennyiben ez nem sikerült új tanfolyamot kell végezni.
    • A VMSZ megtéríti az utazásom költségeit?
      Nem. Az utazást egyénileg kell megoldanod, de a szállásaink a strandokon, vagy a strandok közelében találhatóak.
    • Van lehetőségem mentőhajón is dolgozni?
      Nálunk mindenki strandon kezd. Korrekt munkavégzés, kellő elhivatottság, kellő gyakorlat, valamint a szükséges belső képzések megszerzése után lehetőséget biztosítunk számodra a hajós szolgálat munkájában való részvételre is.
    • Van lehetőségem iskolai közösségi szolgálat igazolására?
      Jelenleg nincs erre lehetőség.

JAVÍTÓ VAGY PÓTLÓ VIZSGÁKRÓL

    • Pótlóvizsgát kell tennie annak a vizsgázónak, aki neki fel nem róható okból a vizsgát nem kezdte meg, vagy megkezdte, de befejezni nem tudta, azokból a vizsgatevékenységekből, amelyekből még nem vizsgázott.
    • Javítóvizsgát kell tennie annak a vizsgázónak, aki sikertelen vizsgát, pótlóvizsgát tett a tanfolyam végi vizsgán az azt követő 31 napban, azokból a vizsgatevékenységekből, amelyekből sikertelenül vizsgázott.
      Ezen felül javítóvizsgát kell tennie annak a vizsgázónak, aki a vizsgán, pótlóvizsgán igazolható ok nélkül nem jelent meg, vagy azt megszakította, vagy szabálytalanság miatt a vizsga, pótlóvizsga folytatásától eltiltásra került a teljes vizsgatevékenységből.
    • Meddig lehet javítóvizsgát tenni?
      Az elvégzett tanfolyam után (Tanfolyami szerződésben megjelölt tervezett utolsó nap) 31 napig van lehetőség javítóvizsgázni. A 31 nap letelte után a tanfolyam újbóli elvégzése szükséges.
    • A sikeres vizsga csak az aktuális szezonra szól?
      A VMSZ-nél szolgálatot teljesítő strandi vízimentők felé alapkövetelmény, hogy minden évben, még munkába állás előtt kártyamegújító vizsgán vegyenek részt, ezzel számot adva elméleti tudásuk naprakészségéről, és fizikai teljesítményükről. Ez minden évben ingyenes, és csak 1 napot vesz igénybe.


Amennyiben tanfolyamaink érdekelnek, itt megtalálod a tanfolyami időpontokat, a piros színű "részletek” és „JELENTKEZÉS" gombokra kattintva pedig bővebb információt is találsz az adott képzésről.

Amennyiben minden információ elolvasása után további kérdésed van a tanfolyamokkal kapcsolatban, akkor írj az oktatas@vizimentok.hu e-mail címre, vagy munkaidőben érdeklődj a +36 30 537 8013 telefonszámon! Téged is várunk!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%