Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Vízimentő és úszómester szolgáltatás
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Magunkról

Elnökség

Az elnökség működését az egyesület alapszabálya határozza meg. Hétköznapi nyelvre lefordítva, az elnökség ügyvivőként tevékenykedik.

Az elnökség tagjai:

Bagyó Sándor
elnök
Tel: +36 30 538 2075
E-mail: bagyosandor@vizimentok.hu

1988 évtől foglakozom vízimentéssel, alapító tagja voltam az első civil vízimentő egyesületnek (Keszthely). A 90-es évek elején lettem a Nemzetközi Vöröskereszt vízimentő oktatója, majd egy évre rá az ILSE (Nemzetközi Életmentő Szövetség) oktató-oktatója. 1999-ben megszerveztem a VMSZ alapítását. 2003 óta tagja vagyok az ILSE mentésszervezési bizottságának. A vízimentési tevékenységem mellet számos más mentési területen tevékenykedem. Hobbym a vitorlázás és a velocipédezés (Penny Farthing).


Dárdai Miklós
alelnök
Tel: : +36 30 966 2188
E-mail: m.dardai@vizimentok.hu

1991-ben a Testnevelési Egyetemen szereztem tanári diplomát. 1993-ban az akkori Magyar Életmentő Egyesület tanfolyamán szereztem vízimentő képesítést. 1995-ben búvárvizsgát tettem, 1996-tól rendelkezem szolgálati célú motoros és vitorlás kishajóvezetői képesítéssel. Tagja lettem a Központi Különleges Mentőszolgálatnak. 2002-ben az OKF mentésvezetői tanfolyamát végeztem el. 1993-tól 2008-ig a zánkai GYIC Kht. vízisporttelepét vezettem, jelenleg a csopaki Kereked Vitorlás Klub létesítmény vezetője vagyok.


Boros Ádám
elnökségi tag
Tel:+36 30 220 0571
E-mail: a.boros@vizimentok.hu

2003 óta foglalkozom a vízimentéssel. 2006-tól szolgálati célú kisgéphajó vezetői képesítéssel rendelkezem. 2008-ban búvárvizsgát, 2009-ben alapfokú tűzoltó vizsgát tettem. Jelenleg az egyesület keretein belül szolgálatvezető, mentőhajó vezető, búvárszolgálati tagként adok szolgálatot. A vízimentésen kívül más mentőszervezetnél is részt veszek műszaki mentésekben. 2009-ben a BME-n gépészmérnöki diplomát szereztem. Szabadidőmben szörfözök, vitorlázok.


dr. Kádár Balázs
elnökségi tag
Tel: : +36 20 951 1833
E-mail: kadarbalazs@vizimentok.hu

1973-ban születtem Miskolcon. Orvos szülök és rokonok mellett hamar eldőlt, hogy magam is a gyógyítás hivatásának szeretném szentelni az életemet. Érettségit követően azonnal jelentkeztem az Országos Mentőszolgálathoz dolgozni, ahol 1992-től végigjártam a ranglétrát.
A mentést immár 15 éve a levegőben is gyakorlom jelenleg a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. kivonuló orvosaként.
A vízimentésben az elmúlt néhány évben vállaltam szerepet, örömmel és elhivatottan veszek részt a hazai vízimentés szakmai fejlődésének professzionális továbbvitelében. Jelmondataim az élet minden területén érvényesek, ezek a példamutatás, a következetesség, a rend és fegyelem megtartása és természetesen a hivatásunk és betegeink felé nyújtott alázat.
Az életmentés csapatmunka. A team tagjainak ismerniük kell egymást és bízni a másikban. A bizalom akkor nyugszik biztos alapokon, ha tudjuk, hogy a társunk is tudja mit kell tennie. A biztos tudás mögött nagyon sok tanulás, képzés és gyakorlás kell, hogy legyen, melyet a vízimentők már jelenleg is megfelelő szinten végeznek. Tovább fejlődni persze mindig lehet és szükséges is, így egyik fő feladatomnak a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatánál azt tekintem, hogy a sürgősségi ellátást minden szinten a legmagasabb szintre fejlesszük. Ehhez tárgyi és személyi feltételek, megfelelő gyakorlat, kompetencia, képzés és természetesen nagyon jó kommunikáció is szükséges.
Remélem, hogy csapattagként és vezetőként is meg fogok tudni felelni a kihívásoknak, hiszen a felelősség hatalmas, a rendszerben pedig jelentős fejlődési lehetőség van, melynek maximumát szeretném a vízimentők társadalmával közösen elérni.
Köszönöm a bizalmat!


Szánti Kálmán
elnökségi tag
Tel: +36 20 952 8400
E-mail: k.szanti@vizimentok.hu

1980 évtől vagyok hivatásos hajós, az elmult 30 év alatt végigjártam a hajós ranglistát,a hajóparancsnoki beosztásig. A Balatonon hajóztam közel 20 évig különböző hajótipusokon a személyszállitó vitorláshajótól a személyszállitó hajókig. Voltam vitorlás oktató és 1993 évben vizimentő vizsgát tettem Zánkán. 2000-től 2008.-ig külföldön hajóztam Svájci lobogó alatt. 2007-ben "OF COMPETENCE OF FLEET MANAGER" képesitést szereztem. Két éve 2008 óta Zánkán dolgozom a vizitelep vezetője vagyok.