Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Strandi vízimentés

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület együttműködési ajánlata a strandi vízimentési feladatok professzionális ellátására.

Amit kínálunk Önnek:
A strandi mentés teljes körű, mindenre kiterjedő, professzionális megszervezését az Ön strandján. Szerződéskötés esetén, a szerződésben rögzített vállalási díj ellenében Egyesületünk az alábbi szolgáltatásokat együttesen biztosítja Önnek, külön díjak felszámítása nélkül:

  • A szerződésben megállapodott időtartamra és létszámban, a strand nyitvatartási ideje alatt képzett vízimentő szolgálatba állítása az Ön strandján.
  • A képzett vízimentő az Egyesületünk keretein belül végzi munkáját, így Önnek semmilyen további adminisztrációs feladata nincs a vízimentő munkáltatásával kapcsolatban.
  • Vízimentőink mindannyian legális munkavállalóként dolgoznak az Ön strandján.
  • Folyamatos minőségbiztosítási rendszert üzemeltetünk, melynek keretében havonta legalább egy alkalommal az Ön strandját is felkeressük, az ott szolgálatot teljesítő vízimentővel együtt mentési/ újraélesztési gyakorlatot tartunk.
  • Vízimentőink tudása naprakész, számukra minden évben kötelező az elméleti vizsga (szintfelmérő tesztlap), és a gyakorlati ismeretek (vízből mentés, újraélesztés) újbóli bemutatása.
  • Strandi mentőink számára rádión vagy telefonon minden esetben elérhető a VMSZ által üzemeltetett Mentésirányítási Központ (Központ), mely egy esetleges veszélyhelyzet esetén a strandi mentők számára segítséget nyújt, egy esetleges mentés vagy eltűnt személy keresésében megkerülhetetlen szerepet tölt be.
  • A Balaton partján telepített mentőhajóink (és a sürgősségi mentőhajóink) szintén a strandi mentőink segítségére vannak, adott helyzetben – prevenció, vagy vészhelyzet elhárítása esetén – velük együttműködnek.
  • A honlapunkon (www.vizimentok.hu) található „A VMSZ által biztosított strandok” listájában elhelyezzük az Ön strandjának adatait is (strand neve, pontos címe, nyitva tartása). Egyesületünk – eddigi teljesítménye, munkája alapján – a média figyelmébe került, mi ez úton is az Ön strandját ajánljuk az adott városban.
  • Egy esetleges vészhelyzet (strandi baleset, eltűnt személy keresése, stb.) esetén Egyesületünk, a strandi vízimentő bejelentése alapján, szükség szerint az alábbi szolgáltatásokat nyújtja, szintén további díjak felszámítása nélkül: Mentésirányítási Központ: A mentés/keresés megszervezése és lebonyolítása, kapcsolattartás az együttműködő szervekkel. Mentőhajók: Szükség esetén mentőhajók helyszínre riasztása (a Mentésirányítási Központ által szükségesnek ítélt számban), a mentőhajókon szakképzett egészségügyi személyzettel és defibrillátorral. RUPERT sürgősségi mentőhajó / Ábrahám Lomac „kis sürgősségi” mentőhajó: Szükség szerint a Balaton sürgősségi mentőhajójának helyszínre riasztása, rajta oxyológiai személyzettel, és a megfelelő orvosi eszközökkel. Búvárszolgálat: Eltűnt személy keresése esetén, búvárszolgálatunk (búvárszolgálat, hajós-szonaras keresés, stb.) is az Ön rendelkezésére áll, szintén további díjak felszámítása nélkül.


Amit kérünk Öntől: A fent említett komplex szolgáltatások együttesét 2024. április 1-től az alábbi anyagi javadalmazás mellett tudja Egyesületünk a Balatonon elvállalni:
  • Vízimentő szolgáltatás: A szerződésben megállapodott időtartamra, 39.930,- Ft + áfa összegtől / nap / fő vízimentő, mely számla ellenében kerül kifizetésre, a szerződésben részletezett módon. Magasan képzett munkatársaink mindegyike legális munkavállalóként dolgozik a szolgálat-ellátás teljes ideje alatt. Ez a díj maximálisan 10 óra munkavégzést foglal magában.
  • „Balatrönk 2” rádió bérleti díj: A szerződésben megállapodott időtartamra, 1.140,- Ft + áfa / nap / bérelt rádió (csak Balaton-parti strandok részére szükséges, 1 rádió / strand), mely számla ellenében kerül kifizetésre, a szerződésben részletezett módon. A bérelt „Balatrönk 2” rádió elengedhetetlen a vízimentés magas színvonalú ellátásához, és a kapcsolattartáshoz a strandi mentő és VMSZ más egységei (hajós szolgálat, Mentésirányítási Központ, stb.) között.
  • Vízimentő albérlet hozzájárulás: A szerződésben megállapodott időtartamra, 4.120,- Ft + áfa / nap / fő szolgálatos vízimentő, mely számla ellenében kerül kifizetésre, a szerződésben részletezett módon. Amennyiben a strand - a VMSZ által elfogadható, a kulturált lakhatás feltételeinek megfelelő - munkásszállást tud biztosítani az ott szolgálatot teljesítő vízimentő(k) számára, ez az összeg természetesen nem kerül felszámításra.


Amennyiben utánaszámol annak, hogy vízimentőink a strand nyitásától a strand zárásáig (általános szerződésünk szerint maximum 10 órában, de ez igény szerint módosítható) ellátják szolgálatukat, valamint, hogy a szerződés időtartama alatt minden nap szolgálatot teljesítenek, Ön is látni fogja, hogy egy VMSZ vízimentő alkalmazása a strandi mentési feladatok ellátására megközelítőleg annyiba kerül, mintha saját személyzetet venne fel erre a célra.
Ezzel szemben, ha minket választ:

  • Nem áll fenn annak a lehetősége, hogy alkalmazottja beteget jelent, vagy kilép, és emiatt nem lesz vízimentő a strandon.
  • A VMSZ által szolgálatba állított vízimentők tudása naprakész, fizikai adottságaik a szolgálat ellátásához megfelelőek.
  • Vízimentőink szolgálatukat legális munkavégzés keretében, a strand nyitásától a zárásáig ellátják, elláthatják.
  • A megfelelő vízimentő személyzet kiválasztása Egyesületünk több, mint 20 éves tapasztalatával, felkészült oktatóink segítségével történik.
  • A munkáltatással járó összes adminisztrációs feladatot Egyesületünk végzi el, Önnek ezzel kapcsolatban semmilyen teendője nincs.
  • Egy esetleges strandi baleset vagy vészhelyzet esetén Egyesületünk magasan képzett személyzettel és a megfelelő technikai háttérrel indul az Ön segítségére. Legyen szó mentőhajóról, a búvárszolgálat járműveiről, búvárokról vagy egyéb, a helyszínre szállított személyzetről és technikai eszközökről, ezekért külön díjat nem számítunk fel.


Nem tudjuk, de nem is célunk felvenni anyagi elvárások tekintetében a versenyt olyan megoldásokkal, ahol a parton csak azért van valaki szolgálati pólóban (vagy anélkül), hogy egy esetleges ellenőrzésnél rá lehessen mutatni, hogy „ő a vízimentő”. Ugyanígy nem tudjuk, de nem is akarjuk felvenni a versenyt egy esetleges nem legális foglalkoztatással.

Szervezetünk együttműködési szerződéssel rendelkezik többek között a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, valamint az Országos Mentőszolgálattal, és határozott célunk, hogy magas színvonalú, az Európai Unió normáinak megfelelő, kulturált vízimentő-szolgáltatást nyújtsunk, mellyel Ön és fürdővendégei is maximálisan elégedettek. Olyan szolgáltatást, melytől az Ön strandja biztonságosabbá válik. Ugyanezen okok miatt dolgozunk együtt közösen már évek óta a Balaton Fejlesztési Tanáccsal, a „Legyen a Balaton, Európa legbiztonságosabb Tava” – programban, mert hisszük, hogy a magas szintű strandi vízimentő szolgálat nem csak nagyobb biztonságot, hanem turisztikailag nagyobb vonzerőt is jelent, a hozzánk látogató hazai és külföldi fürdővendégek számára.

Egyesületünk szintén az Ön segítségére tud lenni (külön megállapodás szerint) strandi rendezvények biztosítása esetén, mentőkajak bérlésénél, strandi bóják kihelyezésénél, valamint a szezon nyitásakor kötelezően elvégzendő medervizsgálat elvégzésénél (szonárral, hajóval és búvártechnikával, jegyzőkönyvvel dokumentálva). Egyesületünk elhivatott a professzionális, magas szintű vízimentés kialakításában és folyamatosan dolgozik az ehhez szükséges emberi, tárgyi és anyagi feltételek javításán.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, tavaly is magas színvonalú, professzionális szolgáltatást nyújtottunk szerződött partnereink számára. Partnereink korrekt munkavégzésről, példás együttműködésről írnak szezon végi értékelőjükben, ezeket a referenciákat Ön is megtekintheti. Több tízezer ledolgozott strandi nappal a hátunk mögött, partnereink visszajelzésének tudatában biztosak vagyunk benne, hogy szolgáltatásunk minősége Önt is meggyőzi!

Egyesületünk elhivatott a professzionális, magas szintű vízimentés kialakításában, és folyamatosan dolgozik az ehhez szükséges emberi, tárgyi és anyagi feltételek javításán. Amennyiben együtt kíván velünk működni, vagy további kérdése/ kérése van, kérem, jelezze felénk a +36 30 538 2151 telefonszámon, vagy az strand@vizimentok.hu e-mail címen.

Várjuk jelentkezését!



A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az alábbi strandokon lát el vízimentési feladatokat és biztosítja a vendégek nyugodt, biztonságos fürdőzését. Ezeken a strandokon Egyesületünk felkészült és magasan képzett vízimentői vigyáznak Önre és szerettei biztonságára. Strandi mentőink számára szükség szerint (balatoni strandok esetében) Egyesületünk hajós szolgálata és Mentésirányítási Központja is elérhető. Munkatársaink egységes munkaruhájukról könnyen felismerhetőek. Forduljon hozzájuk bizalommal!

2010-TŐL VÉGIGKÖVETHETI, HOGY ADOTT ÉVBEN MELYIK STRANDOKON VOLTAK JELEN VÍZIMENTŐINK.


Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%