Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Brit nagykövet segítsége a VMSZ-nek

Jótékony céllal, a vízimentők megsegítésére ússza át a Balatont Jonathan Knott, nagykövet

Zánka, 2013. június 13.
Jótékony célú Balaton-átúszásra készül Jonathan Knott brit nagykövet. Az Egyesült Királyság magas rangú diplomatája azzal a céllal vág neki július 6-án a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távnak, hogy adományokat gyűjtsön a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület (VMSZ) valamint brit testvérszervezete, a Királyi Nemzeti Vízimentő Intézet (RNLI) javára.

Bagyó Sándor (bal) és Jonathan Knott (jobb) a megbeszélés után
A Jonathan Knott brit nagykövet által indított adománygyűjtő kampány július 31-ig tart. A felajánlott adományokat az erre a célra létrehozott, OTP Bank 11705008-20500959-00000000 számú számlára várja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület.

A Balaton-átúszással és adománygyűjtéssel Jonathan Knott brit nagykövet fel akarja hívni a figyelmet a vízi életmentéssel foglalkozó szervezetek munkájának fontosságára és kiváló eredményeikre. Továbbá, a kétoldalú brit-magyar civil kapcsolatok erősítésének jegyében segíteni kívánja a legjelentősebb magyar és brit vízimentő szervezetek (VMSZ és RNLI) közötti együttműködést.

– Személyes elkötelezettség fűz a vízi életmentéshez – mondta Jonathan Knott brit nagykövet. – Diákkoromban magam is dolgoztam önkéntes vízimentőként. Később számos helyen vitorláztam Nagy-Britanniában és másutt, és többször láttam hivatásos vízimentőket akcióban. Most, hogy gyermekeim vannak, még többre értékelem a vízi életmentés jelentőségét.

A nagykövet tagja a Lifeboat Fund nevű brit civil szervezet igazgatótanácsának, amely a tengeri életmentésre szakosodott RNLI számára gyűjt adományokat. A Balaton-átúszással gyűjtött adományokat egyenlő részben kapja majd a két kedvezményezett szervezet.

Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke örömmel fogadta Jonathan Knott kezdeményezését. – A nagykövet úr adománygyűjtő akciója nagyszerű kezdeti lépés, amelyből reményeink szerint operatív együttműködés is születhet a magyar és a brit vízimentők között, például szakmai csereprogramok formájában. Mivel Magyarországon eddig még soha nem indult nagyszabású gyűjtés a vízimentők javára, rendkívül hasznos lenne, ha tanulhatnánk a brit Királyi Nemzeti Vízimentő Intézet adománygyűjtési tapasztalataiból. – mondta Bagyó Sándor.

A VMSZ Balatonon kívül Magyarország nyolc megyéjében van jelen, hatszáz fős tagsággal. Az Egyesület magasan képzett önkéntes és hivatásos munkatársai a szervezet 1999. évi megalakulása óta több mint háromezer személyt mentettek ki a vízből, vagy láttak el a partokon. Lehetőségeikhez képest folyamatosan fejlesztik tudásukat, technikai hátterüket azért, hogy a vízen is mielőbb érkezhessen szakszerű segítség azokhoz, akik ott kerülnek bajba. Magyarország legnagyobb vízimentő szervezete nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre, s már a parton megtesz mindent azért, hogy a lehető legkevesebb embert érjen baleset nyaralás közben.

Az adománygyűjtő kampányból befolyt támogatást a tengeri életmentésre szakosodott brit RNLI különböző, tengeren használatos életmentő felszerelések beszerzésére, a VMSZ pedig a Balatonon végzett vízimentési munkához szükséges eszközök beszerzésére, illetve szakmai továbbképzések, tanfolyamok finanszírozására fordítja majd.












Támogatók