Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Eltűnt, majd előkerült egy szörfös

FELHÍVÁS!

A Sajkodi-öbölben szörföző baráti társaság tagjai kértek segítséget, mert egyik társuk eltűnt az erős szélben. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentő a helyszínre indultak, de közben a parton az egyik szolgálatból éppen hazafelé tartó vízimentő felvette, az akkor már az út szélén stoppoló szörföst.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a szörfösök figyelmét, hogy miközben kihasználva a sportolásra kitűnő időjárással érkező erős, alkalmanként viharos erejű szelet, figyeljenek saját biztonságukra.

A vízre csak megfelelő – neoprén – öltözetben és megfelelő mentőmellényt használva szálljanak. Tartsanak maguknál feltöltött mobiltelefont vízhatlan tokban, melyre célszerű telepíteni a BALATONHELP szolgáltatást. Ennek használatával egy gomb nyomással kérhető segítség a vízimentőktől.

Fontos, hogy a szél irányára is legyenek tekintettel és mindig annak irányával ellentétes partot válasszanak sportolásra. Így északi szélben a déli, míg déli szélben az északi part közelében hódoljanak szenvedélyüknek, mert így elkerülhető, hogy baj esetén a tó közepe felé sodródjanak.

Kellemes és biztonságos kikapcsolódást kívánunk!

Támogatók