Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Nem pihenünk ilyenkor sem

Zánka, 2013 november 7.
Fő tevékenységünk a tavasztól őszig tartó időszakban látványos és kézzel fogható, de munka akad bőven most is. Azért, hogy a szezonban stabilan, biztonságosan tudjuk ellátni a szolgálatot, sok ilyenkor a tennivalónk. A strandszezonnak régen vége, de ügyeletben vagyunk és két hajónk is készen áll arra az esetre, ha riasztás érkezne.

A Rupert mentőhajónk és a KH – eszközmentésre specializált – hajónk a zánkai kikötőben állomásozik. Riasztási számunk (06 30 3 83 83 83) 24 órában hívható, vészhelyzet esetén azonnal indulunk.

A folyamatos ügyelet ellátása mellett most téliesítjük mentőhajóinkat. A felszerelések leltározása, ellenőrzése után egy alapos takarítás és karbantartás után, fedett helyen várják, hogy jövőre újra vízre kerüljenek. Búvárfelszereléseink átnézésére és rendbetételére is most kerül sor. Ezek az eszközök csak folyamatos ellenőrzés mellett használhatók biztonságosan, ezért minden szezon előtt és után alapos átvizsgálás és tisztítás vár rájuk.

Számos technikai berendezésünk megy pihenni télen. A készülékek akkumulátorai viszont csak bizonyos mértékű használat mellett tudják jövőre is az elvárt teljesítményt nyújtani. Figyelünk erre, és most van idő a telepek regenerálására is, melyet egy speciálisan erre tervezett készülékkel végzünk el.



Mindezek mellett továbbra is sokat dolgozunk azon, hogy megelőzzük a baleseteket. Fő feladatunk az életmentés, melynek legegyszerűbb módja a prevenció. Próbálunk minden lehetőséget kihasználni és csatlakozunk minden olyan kezdeményezéshez, amely ezt a célt szolgálja. Ilyen volt október 16-án az Európai Újraélesztési Nap is, és reményeink szerint lesznek még olyan alkalmak, ahol lehetőségünk nyílik a bemutatkozáson és ismerkedésen kívül arra, hogy felhívjuk a figyelmet az általános veszélyforrásokra és a felelős magatartásra. A balesetek többsége megelőzhető, nem csak a vízben és vízparton, hanem más körülmények között is!

A statisztikai adataink ismeretében, tapasztalatainkat felhasználva a jövő évet is tervezzük már. Ennek részeként, már most tanfolyamokat szervezünk. Kollégáink többsége évről-évre velünk tölti a nyarat, de új vízimentőkre is mindig szükségünk van. Azok, akik most tesznek sikeres vízimentő vizsgát, jövőre már csapatunk tagjaként vállalhatnak szolgálatot, akár a szezon első napjától.






































Támogatók