Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

„Ment a mellény” rajzpályázatunk nyertesei

A Képmás magazinnal közösen rajzpályázatot hirdettünk 6–14 éves korú gyerekek számára. Olyan alkotásokat vártunk, amelyek azt mutatják be, hogy milyen fontos a mentőmellény viselése gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Képmás magazin és a VMSZ közös zsűrije által leadott szavazatok alapján kialakult sorrend a következő:

Első helyezést ért el Ágics Zalán (9 éves) ezzel a képével:
Zalán rajzán érezni lehet, hogy saját élményt elevenít fel, megidéz egy kajaktúrát vagy akár egy Balaton-átevezést. Nagyon szép a rajz kompozíciója, térábrázolása, részletgazdagsága, és a zsűrit levette a lábáról a rajz mottója, mert Zalán érti és érzi, hogy miért fontos a mellény viselése: „Hogy jövőre is beszálljunk, mellényben a családunk!”

Ágics Zalán rajza

Második helyezést ért el Erdődi Gergely (8 éves) ezzel az alkotással:
Gergely igazi „tengerbiológus” amellett, hogy rajzával több történetet is elmesél. Bátran használva a színeket, sok-sok állatot felvonultatva ábrázolja a vizek szépségét. A két szereplőjével pedig megmutatja, hogy nekünk, embereknek mit kell tennünk ahhoz, hogy mi is biztonságban lehessünk a vízen.

Erdődi Gergely rajza

Harmadik lett Takács Eszter (8 éves) ezzel a rajzával:
Eszter összehasonlítja a helyes és a helytelen viselkedést a vízben, illetve annak következményeit. Míg a bal oldali képen a veszélyek látszanak, és minden szereplő kétségbeesett és szomorú, addig a jobb oldali kép egy igazi gondtalan nyári napot idéz.

Takács Eszter munkája

A zsűri úgy döntött, hogy a három első helyezetten kívül további négy rajzot különdíjban részesít.
Ezek azért tetszenek a zsűrinek, mert a képek szépsége megmutatja, hogy a vizeken milyen remekül érezhetjük magunkat akkor is, ha használjuk a mellényt, tehát teszünk a saját biztonságunkért.

Különdíjasok:
Liptai Regő (9 éves) ezzel a képpel:

Liptai Regő alkotása

Szegfű Léna Kamilla (7 éves) ezzel az alkotással:

Szegfű Léna Kamilla rajza

Jóvér Emma (9 éves) ezzel a rajzával:

Jóvér Emma alkotása

Fazekas Szófia (8 éves) a következő képével:

Fazekas Szófia munkája

A zsűri kiemelt különdíjat ítélt oda a 12 éves Butora Kingának ezért a képért:

Butora Kinga rajza

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a gyerekekhez is eljussanak az üzeneteink, az oktatóprogramjaink. Ezért rendszeresen járunk iskolákba foglalkozásokat tartani vízbiztonságról, az élő vizek veszélyeiről, illetve nyáron, főként a Balaton környékén, forgalmasabb strandokon is tartunk gyerekfoglalkozásokat. De a legnagyobb hatást a gyerektáborainkkal érjük el, ott nagyon sok mindent meg tudunk tanítani a gyerekeknek arról, hogy hogyan tudnak strandolni, sportolni a vízben és vízen anélkül, hogy bajba kerülnének.
Idei mentőmellény-kampányunknak is fontos célcsoportját jelentik a gyerekek. Őszintén hisszük, hogy ha már kisgyermekkorban hozzászoktatjuk őket a mentőmellény vagy az úszást segítő mellények viseléséhez, akkor felnőttkorukban automatikusan hordani fogják, ha vízre szállnak, és ezt a példát mutatják leendő gyermekeiknek is. Nagy öröm számunkra az, hogy egyre több szülő ad a gyermekére már strandoláshoz is mellényt a kevésbé biztonságos karúszó vagy úszógumi helyett. (Érdemes megfigyelni, hogy ezek a gyerekek ugyanolyan önfeledten játszanak a vízben, mint azok, akiken nincs mellény.) Azt azonban fontos tudni, hogy még mellényben sem szabad egy gyermeket felügyelet nélkül hagyni a vízben!
Köszönjük szépen az alkotásokat a gyerekeknek, örömteli élmény nézegetni a képeiket.

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%