Emergency, call for help: +36 30 383 8383

Átadtuk második közösségi mentőmellény állványunkat

2022. július 29. - Balatonkenese – A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) átadta második közösségi mentőmellényállványát, melyet a Hungexpo és a Budapest Boat Show finanszírozott, Balatonkenese önkormányzata pedig befogadta.

Már a második, ingyenesen használható mentőmellényeket tartalmazó állványunkat adtuk át a Balaton partján. Ebben különböző méretű gyerek mentőmellényeket akasztottunk ki, melyet a Bezerédj Strandon játszó gyermekek viselhetnek a parton és a vízben egyaránt. Mielőtt hazamennek csak vissza kell akasztani az állványra.
“Óriási öröm számunkra, hogy második mentőmellényállványunkat avathattuk fel ma, és a legveszélyeztetettebb korosztály, a gyermekek biztonságban játszhatnak ezen a strandon. Négygyermekes apaként tudom, milyen feszült figyelemmel kell egy szülőnek lennie a gyermekére a strandolás minden egyes pillanatában, ehhez nyújtunk egy kis támogatást azzal, hogy bárki leakaszthat egy mellényt a gyermeke számára, amikor megérkeznek a vízpartra. A kicsik hamar megszokják, hogy ebben játszanak, a szülőnek pedig csak ott kell lenni a gyermeke közelében, de úgy, hogy tudja, nem fog elmerülni a gyermeke, ha teszem azt belesik a vízbe a partról vagy elesik a vízben” - mondta el Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke az avatáson.

Balatonkenese Bezerédj Strand


Mentőmellényállványunk messziről is jól látható, hiszen egy neon narancssárga, mentőmellényt formázó térszoborról van szó, évekig dolgoztunk a designján és a kialakításán. Szeretnénk, ha minél több strandon és kikötőben lenne ilyen közösségi mentőmellényállvány, amihez várjuk a finanszírozók és a befogadó strandok jelentkezését.
A kenesei mentőmellényállvány és a mellények gyártását a Hungexpo Zrt. és a Budapest Boat Show finanszírozta.
„Hazánk legnagyobb szárazföldi kikötőjében, a Budapest Boat Show-n, mindig kiemelt szerepet kap az utánpótlás nevelés, hogy a gyerekek, fiatalok megismerhessék a különböző vízi sportokat. Ezért is csatlakoztunk szívesen ehhez az úttörő kezdeményezéshez, aminek hála még biztonságosabb lesz a víz számukra. A Hungexpo örömmel támogatta a Vedd el! Vedd fel! Viseld! Tedd vissza! programot, amely reméljük még sok követőre talál a hazai vízpartokon” – mondta el Reményiné Tihanyi Klára a Hungexpo Zrt. Stratégiai és üzletfejlesztési Igazgatója, a Budapest Boat Show Kiállítás igazgatója.

Bagyó Sándor, Reményiné Tihanyi Klára, Jurcsó János

Tizenkét különböző méretű, bevizsgált mentőmellényt helyezünk ki az állványban, melyen ez olvasható: „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!”. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy tegyék vissza ezeket az eszközöket.
“A társadalmi felelősségvállalás kiváló jelképe a mentőmellény állvány, hiszen mindannyiunk jól felfogott érdeke a Balaton biztonságos használata és a víz nyújtotta örömök veszélymentes élvezete, aminek fontos kelléke lehet a mentőmellény. Ezek a mellények a Hungexpo és a Budapest Boat Show közös felajánlásának eredményeképpen szolgálják a Bezerédj strand látogatóit, használatával igazán felhőtlen szórakozást kínálva az egész család számára. Köszönjük az adományozóknak, hogy az egyéni biztonságot szolgáló eszközöket a fürdővendégeink számára a felajánláson keresztül térítés mentesen biztosíthatjuk” - mondta el Jurcsó János Balatonkenese polgármestere.
Örömmel látjuk, hogy egyre több szülő ad mentőmellényt a gyermekére sportoláshoz, de akár strandoláshoz is – ez nagyobb biztonságot ad, mint a felfújható úszógumi vagy karúszó. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy kisgyermeket, vagy úszni nem tudó, illetve nem biztos úszástudással rendelkező gyermeket mellényben sem szabad felügyelet nélkül a vízbe engedni.
Első mentőmellényállványunk Balatonalmádiban található, a Wesselényi strandon, a Kürt Zrt. finanszírozta. A helyi vízimentők azt mesélik, hogy folyamatosan használják a mellényeket a gyerekek.

Használatban a mellények


Meet our supporters

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség

Meet our cooperative partners

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport eng
melodiak
Kürt Zrt.
GALCO
1%