Emergency, call for help: +36 30 383 8383

Leginkább műszaki mentési feladataink voltak a Kékszalagon

Véget ért az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, egy sérült személy, valamint két rosszullét ellátását és két vitorlás mentését végeztük el.

Európa leghosszabb tavi vitorlásversenyét idén is mi biztosítottuk a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal együttműködésben.

A rajteljárás során spontán perdülés (halzolás) következtében az egyik vitorlás baumja fejbe ütötte az egyik vitorlázót, aki eszméletét vesztette. Sürgősségi mentőhajónk személyzete ellátta, majd átadta a parton a mentőautónk egészségügyi személyzetének, mi szállítottuk kórházba. Ezen kívül két személy lett rosszul a versenyen, a partra szállítottuk őket, nem igényeltek más ellátást.

Nem sokkal a rajt után borult fel és süllyedt el egy vitorlás Balatonalmádinál. A legénységet kimentettük. A verseny második napján, amikor a körülmények lehetővé tették, búvár kollégáink minden vásznat leszereltek a hajóról a víz alatt, majd emelőballonokat szereltek rá. Ezekbe levegőt fújva emeltük ki a vitorlást, amiből először kiszivattyúztuk a vizet, majd a partra vontattuk.


Hajó kiemelés

Még egy vitorlás szorult a segítségünkre első éjszaka, mert felborult. Visszafordítottunk, így a legénységével együtt ki lehetett vontatni a kikötőbe.

Éjszakai mentés

A Kékszalagon hagyományosan rendeznek egy sprint számot, az Audi Speed Challenge-et a Kékszalag leggyorsabb hajóinak, közel a parthoz, hogy jól lássák a nézők. Ezen harmadik helyezést ért el “kedvenc” katamaránunk is, a Tornado, melynek nagyvitorláját egy mentőmellény és mentőmellény kampányunk szlogenje, az #EgyEletemEgyMellenyem borította.

A Tornádó hajója a #EgyEletemEgyMellenyem grósszal

Meet our supporters

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség

Meet our cooperative partners

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport eng
melodiak
Kürt Zrt.
GALCO
1%