Emergency, call for help: +36 30 383 8383

Tisztelt Hölgyek és Urak! Kedves támogatóink!

Önökhöz fordulunk, mert ismét helyzet van. Olyan a csillagok együttállása, hogy nagy esély mutatkozik arra, hogy közösen ismét elérhetünk egy fantasztikus dolgot.




Újszerű állapotú, alig bejáratos (kevés üzemórás), teljes felszereltségű, szállításra alkalmas utánfutóval eladóvá vált Csehországban 2 db amerikai gyártású airboat (légcsavaros hajó), amelyek a sekély vízben, mocsárban, jégen, havon alkalmasak a mentési munkákra.
Ilyen eszköz nincs a Balaton Régióban (idehaza egyetlen ilyen járműről tudunk), pedig a Kis-Balaton térségében van egy nemzetközi reptér, és olykor még befagy a Balaton is. A befagyott tóra vagy a turisták által gyakran látogatott Kis-Balaton speciális, sok helyen mocsaras területeire nincs mentőjárművünk, jelenleg gyalog lehet megkezdeni a mentést, esetleg korcsolyával.
Az airboat vagy magyar nevén légcsavaros hajó előnye a meghajtásában rejlik, szinte akadálymentesen tud haladni mindennemű talajon és vízen. Az elsődleges bevetési területen (Balaton Régió) kívül is bevethetőek lesznek, mint például az ár- és belvízi esetekben bárhol az országban.
Újkori áruk és származási helyükből faladó beszerzési áruk jelentősen (több mint kétszeresen) drágább, mint a jelenlegi helyzetben kapott árajánlat. A cseh tulajdonost felkerestük és kipróbáltuk a 2 db airboat-ot. Teljes felszereléssel és tartalék alkatrészekkel együtt 100’000 euró az eladási ára.
Bizonyosak vagyunk abban, hogy sokan ismerik, illetve elismerik mentési tevékenységeinket, és bízunk abban, hogy sokan fognak minket segíteni pénzbeli adományaikkal.
Jól kezdődik az adománygyűjtés, mert néhány levélváltást követően máris megérkezett az első támogatói szándéknyilatkozat a balatoni székhelyű FGSZ Földgázszállító Zrt. részéről, akik immár több mint 10 éve támogatják a VMSZ munkáját. A társaság ezúttal 4 millió forinttal (ez az ár kb. 10 %-a) segíti a beszerzést.
Nosza, már csak 90 %-ot kell összeadni és ismét egy sikertörténet részesei lehetnek.
Optimisták vagyunk és tudjuk, hogy néhány nap alatt közös örömünkre meglesz a teljes összeg és meg tudjuk vásárolni a legújabb, ritka képességű mentőjárműveket.
Alább a konkrét járművek rajzait láthatják (egy nagyobb és egy kisebb változatát).
Támogatási szándékukat írásban az info@vizimentok.hu email címre várjuk, konkrét pénzbeli támogatásukat pedig az alábbi adatokkal rendelkező számlaszámunkra várjuk.
A befizetett támogatásokról közhasznú igazolást állítunk ki. A támogatás összege vállalkozások esetén költségként elszámolható, adóalap csökkentő tétel.

Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
Teljes nevünk: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület (közhasznú)

Nagyon köszönjük!
A VMSZ Csapata




Meet our supporters

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Miniszterelnökség

Meet our cooperative partners

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport eng
melodiak
Kürt Zrt.
GALCO
1%