Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód:OKHBHUHB

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Minket támogat, aki a Szabó & Fia borait veszi a SUP VB ideje alatt a borutcán

Ezen a hétvégén rendezi meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az ICF SUP világbajnokságot Balatonfüreden. Ötven ország 480 versenyzőjére vigyázunk. Az ezzel egyidőben zajló borfesztiválon az egyik családi borászat bizonyos tételeinek eladásából a mentőmellény kampányunkat támogatja.



A SUP szakág történetében ez a második világbajnokság. A versenyen gyorsasági, hosszú távú és ügyességi futamokban állhat rajthoz az ifjúsági, felnőtt és masters korosztály, és a profikon kívül amatőr versenyzők is nevezhettek. A tegnap kezdődött versenyt egy gyakorló nap is megelőzte, már azon is ott voltunk mentőhajóinkkal, ezek közül egy sürgősségi mentőhajó, melyen orvos és mentőápoló is szolgál. A versenyszámok mennyiségétől függően 3, illetve 4 hajóval biztosítjuk az eseményt. Két búvárkollégánk is ott van az egyik mentőhajón arra az esetre, ha valaki elmerülne.





A hosszú távú verseny Balatonfüred - Tihany - Gödrös között zajlik szombaton, a pályát szakaszosan figyeljük közösen a vízirendészet és a versenyt szervezők motoros hajóival.

A sprint versenyszám közvetlenül a Tagore sétány előtti 200 méteres pályán zajlik, így jól látható a partról. Ahogyan a technikai versenyszám is (ezt majd vasárnap rendezik), ami részben gyorsasági, de nagyrészt ügyességi feladat, ahol cikkcakkban elhelyezett bójákat kell megkerülni egy 1 kilométer hosszúságú pályán.





Ezzel egy időben a Tagore sétányon egy számunkra nagyon fontos rendezvény zajlik. A Balatonfüredi Önkormányzat borfesztiválja azért áll a szívünkhöz közel, mert aki megveszi a Szabó & Fia borászat Virgonc elnevezésű gyöngyöző borát, vagy egy juhfarkkal, illetve a Füred elnevezésű olaszrizlinggel együtt csomagban vásárolja meg, az a #egyeletemegymellenyem kampányunkat támogatja.



A Szabó & Fia Borpince egyik borásza, Szánti Zsuzsa az egyik legtapasztaltabb hajóskapitány kollégánk, egykori elnökségi tagunk, Szánti Kálmán lánya.

„A vízimentők kiskoromtól az életem részét képezik, 3 éves voltam, amikor apukám vízimentő lett” -mondja Szánti Zsuzsa.” Úgy nőttem fel, hogy imádjuk a Balatont, de azért ez egy veszélyforrás is, ezért komolyan kell venni. Számomra nagyon emlékezetes volt például a 2011-es Kékszalag, amikor tucatszám szedték ki a hajókat a nádasból a vihar miatt. Nagyon megörültem, amikor idén nyáron elindítottátok a mentőmellénykampányt, és sokat gondolkoztunk a férjemmel, hogy hogyan tudnánk ezt segíteni. És amikor meghívtak minket erre a borfesztiválra, akkor rögtön tudtam, hogy ott kell valahogy csatlakoznunk ehhez. Átgondoltam, hogy milyen boraink vannak, és leginkább a Virgonc nevű gyöngyöző borunkat tudnám egy vízimentővel azonosítani: hiszen friss, lendületes, de ugyanakkor, amikor a helyzet megkívánja, a kellő komolyságot is tudja hozni.”

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%