Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

10 perc alatt került elő a kislány Balatonlellén

Balatonlelle, 2014. augusztus 11.
A lellei szabadstrand méretei miatt a vízimentők két külön csoportban teljesítenek szolgálatot a strand keleti és nyugati oldalán. A strand hossza miatt a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) is “két külön strandként” kezeli Balatonlelle szabadstrandját.

Kora délután a strand keleti oldaláról a Zánkai Mentésirányítási Központ felé rádión jelezte az ott szolgálatot teljesítő vízimentő, hogy egy kislányt keresnek a szülei és nem találják. A központnak még ideje sem volt az ilyenkor szokásos feladatokkal kapcsolatos egyeztetésre, amikor a majd’ egy kilométerre levő nyugati parton szolgáló vízimentő is jelentkezett rádión. Miután ő is hallotta a rádiós forgalmazást, jelezte, hogy kb 10 perce nála van egy 5 éves kislány, aki a szüleit keresi kétségbe esve. Az egyik strandon keresett és a “másik” strandon megtalált kislány neve megegyezett.

Ezt követően néhány perc múlva a német újraegyesítéshez csak kis mértékben hasonló módon a keleti és a nyugati strand vízimentőinek közreműködésével egymásra találtak a családtagok.

A Vízimentők Magyaroszági Szakszolgálata ezúton is felhívja a strandokra kisgyerekekkel érkező felnőtteket, hogy a nagy tömegre való tekintettel a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítsanak gyermekeikre, akiknek ilyenkor két másodperc is elegendő ahhoz, hogy elkeveredjenek.












Ajánlataink: