Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Nem történt komolyabb baleset

Balaton, 2012. augusztus 22.
Megerősített szolgálattal vártuk az augusztus 20-i hosszú hétvégét. Az előrejelzések helyesnek bizonyultak: igazi nyári idő és erősen megnövekedett forgalom volt jellemző a Balaton partján. A strandok zsúfolásig teltek, ezért kollégáink még nagyobb figyelemmel, helyenként megemelt létszámmal voltak szolgálatban. Szerencsére komoly baleset nem történt a Balatonon és azokon a strandokon sem, ahol Egyesületünk látja el a vízimentői feladatokat.

Utóbbi napokban többször megtörtént, hogy az úszni, vagy csónakázni indulók nem tájékoztatják megfelelően hozzátartozóikat. Ijedség, pánik lehet a vége az ilyen kalandoknak, amikor a keresésbe a parton dolgozó kollégáink és mentőhajóink is bekapcsolódnak, pedig többnyire csak arról van szó, hogy hosszúra nyúlt az úszás, vagy nincs egy mobiltelefon a csónakban.

Kérjük Önöket, ha úszni indulnak, mindenképpen olyan helyen tegyék, ahol van vízimentő! Családtagjaikat tájékoztassák arról, hogy hozzávetőlegesen mennyi ideig tart majd a fürdés és hol mennek be a vízbe. És talán az egyik legfontosabb: lehetőség szerint ne induljanak egyedül úszni, és maradjanak a part közelében!

Vízimentőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy a bójákon kívül történő fürdés veszélyeire felhívják a a atrandolók figyelmét, ennek ellenére sokan távolodnak el a parttól akár több száz méterre is. A bójasort átlépve azonnal hajózási útvonalon találja magát a fürdőző, ami komoly veszélyforrást jelent már egy nagyobb vitorlás esetében is.

A strandokon szolgálatban lévő vízimentőink elsősorban a strand területén tartózkodókra figyelnek. Szemmel tartanak mindenkit, aki eltávolodik a parttól, de két-háromszáz méter távolságból már erősen csökken annak az esélye, hogy észrevegyék ha valami baj van.

Ha csónakázni indulnak, fontos, hogy a csónak kötelező felszerelésein kívül mindenképpen vigyenek melegebb ruházatot és legalább egy, feltöltött akkumulátorral rendelkező mobiltelefont is. Ha hosszúra nyúlik az evezős kirándulás, vagy változik az időjárás, a mobiltelefon életeket menthet!

Az evezős csónak kötelező felszerelései:
mentőmellény – a csónakban tartózkodó személyek számának megfelelően,
evező – a csónak hajtásának megfelelően, de legalább 1 db,
legalább 1 liter űrméretű vízmerő eszköz vagy szivacs – 1 db,
kikötésre alkalmas, megfelelő állapotú kötél vagy lánc – 5 fm,
a csónak üzemben tartójának nevét és lakcímét (telephelyét) tartalmazó, a csónaktesten jól látható helyen, tartósan rögzített tábla,
fehér kézi villamos jelzőlámpa tartalék izzóval és tartalék elemmel – 1 db.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat és gondoljanak azokra, akik a parton várják Önöket! Legyen első a biztonság!

Az itt található strandokon a VMSZ vízimentői vannak szolgálatban.












Ajánlataink: