Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires

Csak néhány sérülést kellett eddig ellátnunk a Kékszalagon

A Kékszalagot biztosító kollégáink 48 órás szolgálatban vannak, holnap reggel mehetnek majd haza pihenni. Hölgyek is vannak közöttük, a műszaki mentőhajónkon egy matrózlánnyal találkoznak azok, akiknek például vontatásra van szüksége, sürgősségi mentőhajóinkon pedig két mentőtiszt kollegina dolgozik a verseny alatt.

A Kékszalag idejére, számítva arra, hogy több sérülés történik, mint egy átlagos nyári napon, megdupláztuk a sürgősségi mentőegységeinket, négy mentőhajónkon dolgozik egészségügyi személyzet. A sürgősségi mentőhajóinkon mentőtiszt és mentőápoló is szolgál, a hajó felszerelése pedig megegyezik egy esetszintű mentőautó felszerelésével.

Libicki Éva mentőtiszt a Ruperten



Eddig szerencsére nem sérültek meg sokan, de már a rajt előtt láttunk el kézsérülést. A verseny alatt pedig két olyan sérültet láttunk el a vízen, akiket utána a parton át kellett adni az Országos Mentőszolgálatnak, mert elestek és kórházba kellet őket szállítani. Gyakran előfordul ilyen esetben, hogy az Országos Mentőszolgálat a mi mentőautóinkat riasztja: egy mentőtiszti autót és egy esetszintű mentőkocsit is üzemeltetünk a nyári szezonban, az egyik a déli, a másik az északi parton segít a bajbajutottakon.

Timm Andrea mentőtiszt a Kócsagon



A hajóinkon szolgáló egészségügyi személyzet a Kékszalag teljes ideje alatt, vagyis 48 órán át készenlétben van, ami azt jelenti, hogy abban a kikötőben alszanak, ahol a hajójuk állomásozik, a riasztást követően pedig 1 percen belül a vízen kell lenniük éjjel és nappal is.

Bene Lili matróz


Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Das Welt Auto
Hungarikum Alkusz
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%