Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Toyo Tires
Tanfolyam típusa:
Strandi vízimentő tanfolyam (Elmélet)
Tanfolyam kezdete:
2022. július 18., Hétfő
Tanfolyam vége:
2022. július 27., Szerda
Jelentkezési határidő:
2022. július 10., Vasárnap
Tanfolyam helyszíne:
Online elméleti oktatás
Későbbi gyakorlati oktatás helyszíne: Zánka
Tanfolyam ára (bruttó):
145 000 Ft
A jelentkezés elfogadásához szükséges regisztrációs díj összege teljesáru tanfolyami jelentkezés esetén. A tanfolyami regisztrációs díjat a leírásban és a jelentkezés utáni válaszemailben található bankszámlaszámra kérjük átutalni, a tárgy mezőbe a jelentkező nevét megadni. (bruttó):
25 000 Ft
A tanfolyam ára szakmai gyakorlat vállalása esetén (bruttó):
25 000 Ft
A jelentkezés elfogadásához szükséges regisztrációs díj összege szakmai gyakorlat vállalása esetén. A tanfolyami regisztrációs díjat a leírásban és a jelentkezés utáni válaszemailben található bankszámlaszámra kérjük átutalni, a tárgy mezőbe a jelentkező nevét megadni. (bruttó):
25 000 Ft
Egyéb információ a tanfolyamról:
Az online elméleti oktatás időszaka:
2022. július 18. (hétfő) 08:00 - 2022. július 27. (szerda) 20:00

A gyakorlati tanfolyam jelentkezésre az online oktatási felületünkön lesz lehetősége. A következő időpontokból tud majd választani. Vegye figyelembe, hogy a gyakorlati tanfolyam csak megfelelő létszámú jelentkező esetén kerül megtartásra.
Amennyiben a létszám eléri a maximumot, akkor is lezárjuk a jelentkezési lehetőséget az adott gyakorlati tanfolyamra, ha még nem járt le az eredetileg meghirdetett jelentkezési határidő. Az itt feltüntetett dátumok csak tájékoztató jellegűek, az elméleti tanfolyam kezdéséig változhat.

A gyakorlati tanfolyam elején teljesítendő szintfelmérő valamint a gyakorlati tanfolyam NEM uszodai körülmények között, hanem nyílt vízben, a Balatonban zajlik majd, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.


A gyakorlati tanfolyami napok egész napos elfoglaltságot jelentenek.
A vizsga egész napos elfoglaltságot jelent.

Megfelelő létszámú jelentkező esetén a szintfelmérő és a gyakorlati tanfolyam az időjárási körülményektől függetlenül megtartásra kerül.

Választható gyakorlati tanfolyamok ideje:
2022. augusztus 07. (vasárnap) 16:00 - 2022. augusztus 14. (vasárnap)
- Belépőteszt megírásának időszaka: 2022. július 28. (csütörtök) 08:00-20:00
- Szintfelmérő: 2022. augusztus 07. (vasárnap) 16:00-17:00
- Vizsga: 2022. augusztus 14. (vasárnap) 08:00-tól

Strandi vízimentő tanfolyam

2022

A strandi vízimentő és az úszómesteri tanfolyam fő különbsége, hogy míg a strandi vízimentő nyílt víz mellett végzi tevékenységét, addig az úszómester zárt medenceteret felügyel. Ebből kifolyólag az úszómesteri tanfolyam fizikai követelményei alacsonyabbak, mint a strandi vízimentő tanfolyamé, lévén hogy az úszómestereknél sokkal kisebb és behatárolt vízterületről van szó, az úszómesterek elméleti követelményei viszont magasabbak, mivel nekik a medencékkel kapcsolatos speciális ismereteket is el kell sajátítani, a strandi vízimentői munkához szükséges elméleti tudásanyag mellett.

Jelentkezés esetén kérjük, hogy a megfelelő jelentkezési lapot töltsék ki.

ONLINE ELMÉLETI OKTATÁS
Tanfolyamunk elméleti része online oktatás, távoktatás keretei között zajlik. Az online oktatás, távoktatás keretein belül csak az elméleti órák teljesítésére van lehetőség. Az online elméleti tanfolyam időszakán belül mindenki önállóan saját haladási tempója szerint tudja elsajátítani oktatási felületünkön az elméleti tananyagot. Az elméleti tananyag sikeres elsajátításához általunk javasolt minimum óraszám összesen 10 óra. Az online oktatás időszaka alatt konzultációs lehetőségeket biztosítunk az oktatási felületünkön, ahol a hallgatók feltehetik kérdéseiket az oktatóknak.

GYAKORLATI OKTATÁS
A gyakorlati képzés tervezett helyszíne: Zánka. A tanfolyam gyakorlati részének 7 napja egész napos elfoglaltságot jelent. A tanfolyam NEM uszodai körülmények között, hanem nyílt vízben, várhatóan a Balatonban zajlik majd, ezt vegye figyelembe a jelentkezéskor.

VIZSGANAP
A tanfolyam utolsó napja a vizsganap lesz, ami szintén egész napos elfoglaltságot jelent.

ALAPFELTÉTELEK
 • Minimum betöltött 16. életév (a 18 évnél fiatalabbak csak szülői engedéllyel vehetnek részt a képzésen).
 • Minimum befejezett 8 általános iskola.
 • Jó úszástudás és vízbiztonság.
 • A megfelelő infrastruktúra biztosítása az online kurzuson való részvételhez (webböngészőt futtató eszköz, internetelérés).
 • Az online elméleti oktatás végén sikeres gyakorlati tanfolyamra való belépőteszt teljesítése szükséges a gyakorlati tanfolyam megkezdéséhez.
 • Sikeres szintfelmérő teljesítése is szükséges a gyakorlati tanfolyam elején. A szintfelmérőn 400 métert kell 10 perc alatt leúszni, amiből 150 métert mellúszásban, 250 métert gyorsúszásban kell teljesíteni, ennek sorrendje nem felcserélhető. A szintfelmérő a tanfolyam helyszínének megfelelően, ha az időjárás engedi, nyíltvízben történik.
 • Aki nem tudja teljesíteni a belépőteszt és a szintfelmérő követelményeit, nem tud részt venni a gyakorlati tanfolyamon. A 25.000.- Ft előzetes díj ebben az esetben sem kerül visszafizetésre. Amennyiben a hallgató azért nem tud részt venni a tanfolyamon, mert a belépőtesztje/szintfelmérője nem sikerült, úgy a befizetett 25.000.- Ft előzetes díjat az első sikertelen belépőteszttől/szintfelmérőtől számított következő naptári év 03.31-ig, bármely meghirdetett tanfolyamunkon felhasználhatja
 • A tanfolyam elvégzéséhez orvosi igazolás szükséges. Amennyiben a jelentkező sikeres vizsga után a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesületnél (VMSZ) kíván munkát vállalni, már a szintfelmérőre rendelkeznie kell egészségügyi kiskönyvvel, melyet a jelentkező lakóhelye szerint illetékes foglalkozás-egészségügyi alapszolgáltatást vagy szakellátási szolgáltatást nyújtó szolgálat jogosult kiállítani. Ezzel kapcsolatban bővebb információkkal a jelentkezés után kapott válasz e-mailben szolgálunk.

TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE
 • Elmélet:
  • Vízek veszélyei, megelőzés
  • Fürdési szabályok
  • Önmentés
  • Közvetlen társmentés
  • Eszközös társmentés
  • Kommunikáció
  • Meteorológiai ismeretek
  • Rádiózási ismeretek
  • Elsősegélynyújtás, újraélesztés

 • Gyakorlat:
  • Önmentés (taposás, görcsoldások, lebegés)
  • Közvetlen társmentés (vízbe ugrások, uszonyos úszás, megközelítések, szabaduló fogások, szállítási és vontatási technikák, partra kivételi módok)
  • Eszközös társmentés (különféle mentőeszközök és ezek használata, illetve mentőcsónak használata)
  • Rádiózási ismeretek (rádió kezelés és forgalmazás gyakorlása)
  • Elsősegélynyújtás, újraélesztés gyakorlása babán, stabil oldalfekvés

VIZSGA KÖVETELMÉNYEK
 • Elméleti tesztlap (mindhárom témakörben külön-külön, minimum 80%-ot kell elérni a sikeres vizsgához):
  • Elsősegélynyújtás és újraélesztés ismeretek
  • Vízbőlmentés ismeretek
  • Kommunikációs ismeretek

 • Gyakorlati vizsga:
  • 50m gyorsúszás (kiemelt fejjel uszony nélkül) 50 másodperc alatt
  • 400m kombinált úszás 8:00 perc alatt (50m mellúszás, 100m gyorsúszás, uszony felvétel kapaszkodás nélkül, majd 150m uszonyos mentőúszás, 100m uszonyos gyorsúszás)
  • 20m víz alatt úszás *
  • 20m vízfelszíni úszást követően, egy 4x4 m-es bójákkal megjelölt területen lévő, 2-3 méter közötti vízmélységből mentőbaba megkeresése és felhozatala 3:00 perc alatt *
  • 50m-re víz alatt lévő mentőbaba megközelítése kiemelt fejes uszonyos gyorsúszással, lemerülés és felhozatal, majd annak vontatása kétkezes hónaljfogással 50 méteren keresztül, 2 perc alatt
  • 200m futás - 200m úszás - 200m futás 7:00 perc alatt *
  • 200m gyorsúszás ruhában 7:00 perc alatt, a feladat a ruházat kapaszkodás nélküli levételével és partra tételével ér véget (hosszú ujjú felső, hosszú szárú alsó, ami nem lehet testhez álló, testre simuló)
  • Vízbeugrások bemutatása (startfejes, bomba, talpas, mentőugrás)
  • Eszközös mentés bemutatása 10m távolságról (mentőgyűrű, vagy mentőheveder, vagy dobózsák) *
  • Kombinált mentési feladat végrehajtása úgy, hogy a bajbajutott minimum 25m távolságra van a parttól (megközelítés, szabaduló fogás, vontatás és partra emelés), ezután gyakorló baba segítségével komplett újraélesztés bemutatása a parton *
  • Nyíltvízi evezés mentőkatamaránon *

   *Kötelezően nyíltvízben végrehajtandó feladat

TANFOLYAM IDŐTARTAMA
A tanfolyam óraszáma: 80 óra
A tanfolyam tervezett oktatási napjai: 9-12 nap

TANFOLYAMDÍJ
A tanfolyam teljes díja: 145.000 Ft
A tanfolyam regisztrációs díja: 25.000 Ft

A tanfolyam kedvezményes díja, kötelezően ledolgozandó 10 napos munkavállalás esetén, valamint strandi vízimentő, úszómester és vízicsúszda-kezelő tanfolyam együttes elvégzése esetén: 25.000 Ft


Tanfolyam teljes díjának összetétele: 25.000 Ft regisztrációs díj + 120.000 Ft tanfolyamdíj = 145.000 Ft
Tanfolyam kedvezményes díjának összetétele: 25.000 Ft regisztrációs díj + 0 Ft tanfolyamdíj 10 napos kötelezően ledolgozandó munkavállalással + strandi vízimentő, úszómester és vízicsúszda-kezelő tanfolyam együttes elvégzése = 25.000 Ft

Kedvezményes strandi vízimentő tanfolyamra jelentkezni csak a három tanfolyamunk (strandi vízimentő, úszómester és vízicsúszda-kezelő) együttes elvégzése esetén lehetséges. A kedvezményes tanfolyamra való jelentkezéshez elég a strandi vízimentő tanfolyamra jelentkeznie. Ebben az esetben a három képzés együttes díja összesen: 25.000 Ft.

A tanfolyam díja tartalmazza az oktatás teljes költségét, valamint 1 pár uszonyt, mely utána a résztvevőé marad (ennek beszerzését a tanfolyamszervező intézi), illetve a balatoni helyszínen hirdetett tanfolyamainkon a szállást is. A tanfolyam díja nem tartalmazza az étkezést. Kérjük, hogy jelentkezéskor, a megjegyzés rovatban adja meg lábméretét.

Amennyiben további kérdése van, kérjük, tekintse át Gyakori Kérdések rovatunkat, illetve tegye fel az oktatas@vizimentok.hu e-mail címen, vagy munkaidőben a +36 30 537 8013-as telefonszámon.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Hungarikum Alkusz
Uniqua
Das Welt Auto
BETADINE
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
Halker
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
1%