Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód:OKHBHUHB

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Leginkább műszaki mentési feladataink voltak a Kékszalagon

Véget ért az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj, egy sérült személy, valamint két rosszullét ellátását és két vitorlás mentését végeztük el.

Európa leghosszabb tavi vitorlásversenyét idén is mi biztosítottuk a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal együttműködésben.

A rajteljárás során spontán perdülés (halzolás) következtében az egyik vitorlás baumja fejbe ütötte az egyik vitorlázót, aki eszméletét vesztette. Sürgősségi mentőhajónk személyzete ellátta, majd átadta a parton a mentőautónk egészségügyi személyzetének, mi szállítottuk kórházba. Ezen kívül két személy lett rosszul a versenyen, a partra szállítottuk őket, nem igényeltek más ellátást.

Nem sokkal a rajt után borult fel és süllyedt el egy vitorlás Balatonalmádinál. A legénységet kimentettük. A verseny második napján, amikor a körülmények lehetővé tették, búvár kollégáink minden vásznat leszereltek a hajóról a víz alatt, majd emelőballonokat szereltek rá. Ezekbe levegőt fújva emeltük ki a vitorlást, amiből először kiszivattyúztuk a vizet, majd a partra vontattuk.


Hajó kiemelés

Még egy vitorlás szorult a segítségünkre első éjszaka, mert felborult. Visszafordítottunk, így a legénységével együtt ki lehetett vontatni a kikötőbe.

Éjszakai mentés

A Kékszalagon hagyományosan rendeznek egy sprint számot, az Audi Speed Challenge-et a Kékszalag leggyorsabb hajóinak, közel a parthoz, hogy jól lássák a nézők. Ezen harmadik helyezést ért el “kedvenc” katamaránunk is, a Tornado, melynek nagyvitorláját egy mentőmellény és mentőmellény kampányunk szlogenje, az #EgyEletemEgyMellenyem borította.

A Tornádó hajója a #EgyEletemEgyMellenyem grósszal

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%