Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Balatonlellén találták meg a motorcsónakvezető holttestét

A férfi még szombaton Zánka közelében esett a vízbe hajójáról

Balatonlelle, 2008. május 21.
Azonosították a ma délben Balatonlellén talált holttestet. Az először még ismeretlen férfiról kiderült, hogy azonos annak a motorcsónaknak a vezetőjével, aki még szombaton délelőtt esett hajójáról a vízbe Zánka közelében.

A parti kövek mellett lebegő holttestet egy közeli építkezésen dolgozó munkások vették észre, ők értesítették a rendőrséget. A holttestet egy hozzátartozója és a keszthelyi vitorlásklub egyik tagja egyértelműen azonosította.

A keszthelyi férfi még szombaton délelőtt esett a viharos erejű szélben motorcsónakjáról a vízbe Zánka közelében. Egy vitorlásverseny bójáit kellett volna a helyére vinnie, de az első bója elhelyezése után a másodikat már nem volt lehetősége kitenni, mert eddig tisztázatlan körülmények között a motorcsónakról a vízbe esett. A Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatának mentőhajója a Vízirendészettől kapott riasztást követően 5 perc alatt a helyszínre ért. Az üresen, nagy gázzal köröző motorcsónakot a VMSZ vizimentői állították meg úgy, hogy a hajócsavarra egy kötelet dobtak, mely lefullasztotta a motort. Három VMSZ és egy Vízirendészeti motorcsónak azonnal megkezdte az eltűnt férfi felszíni kutatását, de nem jártak eredménnyel. A szél és a hullámzás csökkenésével szombat délután kb. 16 órától ma délig szinte folyamatosan keresték a férfit a Vizimentők Magyarországi Szakszolgálatának munkatársai. Több mint 15 négyzetkilométernyi vízfelület átkutatása után sem akadtak a holttest nyomára, melyet feltehetően az éjszakai vihar nyomán kialakult erős hullámzás sodort a partra az eltűnés feltételezett helyétől 6-7 km-re. ( A baleset az északi parton, Zánka közelében történhetett, míg a holttest a déli parton Balatonlellén az egykori Aranyhíd Kemping partján vetődött a kövezésre.)






Támogatók