Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Vegyék és viseljék büszkén támogatói pólónkat!

Vegyenek a család minden tagjának, a barátoknak, a munkatársaknak, mert ezzel támogatják a VMSZ munkáját! Adományboltunkban további támogatói ruhák, sapkák és egyéb hasznos tárgyak között válogathatnak.

Az 52. Kékszalag

Augusztus 1-én reggel 9 órakor lezárult az 52. Kékszalag. Az 535 induló közül 338 hajónak sikerült teljesítette érvényesen, limitidőn belül a távot.

BALATON-ÁTÚSZÁS 2020

Egyesületünk 7 mentőhajóval (ebből 2 sürgősségi mentőhajó) és 25 fős személyzettel – vízimentőkkel és egészségügyi személyzettel – vett részt a Balaton-átúszás biztosításában.

NŐK A FEDÉLZETEN

Interjút adott a Porthole online hajós magazinnak - a Women On Water Hungary kezdeményezés keretében - a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának első női mentőegysége.
Strandi vízimentőnk életet mentett Augusztus 9-én délután Wágner Kata, a VMSZ vízimentője szolgálati idejében sikeres újraélesztést hajtott végre a soproni Tómalom fürdőn. Egy nyaralóvendég levele a VMSZ-nek címezve Mindig nagyon jó érzés, amikor pozitív visszajelzést kapunk a munkánkról. Nemrég egy Balatonon szabadságát töltő fürdővendég levélben fogalmazta meg az egyik strandi vízimentőnkkel kapcsolatos tapasztalatait. Köszönjük az elismerő szavakat! Sajtótájékoztató az ÉletMentő applikációról Augusztus 6-án délelőtt közös sajtótájékoztatót tartott a Vodafone Magyarország Alapítvány, az Országos Mentőszolgálat és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Hajómentés Tihanynál 2020. augusztus 4-én késő délután manőverezési hibából adódóan kőszórásra sodródott egy vitorlás Tihanynál (Öreg Tihanynál), melynek mentésében Egyesületünk is részt vett. A biztonságos strandolás támogatója: az UNIQA Az UNIQA és a VMSZ együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza. A közös projekteken – UNIQA Vízimentők Program, plakátkampány – kívül az UNIQA biztosítja a VMSZ-nél dolgozó vízimentők szolgálati idő alatti élet és balesetbiztosítását, valamint az összes mentőhajónk és egyesületi autónk casco és felelősségbiztosítását is. StranDuma - Mondj öt számot! 3. rész – Varga Erik „ Az ember átérzi ennek a munkának a súlyát.” Balaton-átúszás 2020 Tegnap délután 16 órakor ért véget a 38. Lidl Balaton-átúszás. Az évről évre tömegeket vonzó sportrendezvényen idén 8907-en indultak el. Újdonság volt azonban a korábbi évekhez képest, hogy idén két távra – a klasszikus 5,2 km-es, vagy a rövidebb, 2,6 km-es távra - nevezhettek az úszás és a Balaton szerelmesei. Rendkívüli csapatmunka A tegnapi nap folyamán rosszullét miatt kérték a mentők segítségét egy tihanyi ingatlanból. A Balaton zsúfoltsága miatt minden földi mentőegység esetnél volt, így az OMSZ a balatonfüredi mentőhelikoptert és a Rupert sürgősségi mentőhajónkat riasztotta. Az ingatlan elhelyezkedése miatt a helikopter nem tudott leszállni, a kikötő is messze volt.

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
FGSZ
Uniqua
Das Welt Auto
Telekom
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
Helikon
Billerbeck
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Sailing.hu
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
1%