Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Magunkról

Egyesületünk 1999. év őszén alakult a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum területén lévő téli épületek valamelyikében. Közel harmincan gyűltünk össze azzal a szándékkal, hogy létrehozzunk egy olyan vízimentéssel foglalkozó közhasznú egyesületet, amely hatékonyan tud segíteni a vízi balesetek megelőzésében és felszámolásában. Az alapító tagok között számos vitorlázó, úszó, vizet szerető személy volt és mindannyian elszántak voltunk arra, hogy tegyünk valamit, mert a kialakult helyzet már tarthatatlan volt.

Kezdetben a Balaton területére korlátoztuk működési tevékenységünket, de baj esetén számos alkalommal segítettünk más területeken is. Megalakulásunkkor a Vízimentők Balatoni Szakszolgálata (VBSZ) nevet választottuk, ezzel is jelezve abbéli szándékunkat, hogy professzionális módon kívánunk tevékenykedni. Határozott elképzeléseinket elkezdtük megvalósítani és ennek köszönhetően jöttek az eredmények.

Számos oldalról közelíthetjük meg eredményességünket. Nézzünk ebből néhányat:  • Egyesületünk már közel 1000 fős aktív tagsággal bír,
  • évente közel 20 vízimentő tanfolyamot szervezünk, bonyolítunk le,
  • több száz iskolába jutottunk már el prevenciós (megelőző) előadásainkkal,
  • a Balaton partján több, mint 50 strandon, országszerte összesen több, mint 80 helyszínen a mi vízimentőink állnak szolgálatban,
  • 9 mentőhajóval, 5 mentőbázist üzemeltetünk a főszezon ideje alatt,
  • megalakulásunktól számítva már közel 3000 személyt mentettünk ki a vízből.


A Vízimentők régi logója 2019-ig
A Vízimentők új logója 2019-től


Eredményeink erőt és energiát adnak a további feladatok elvégzéséhez. 2006. év nyarán a közgyűlés az elnökség javaslatára úgy határozott, hogy az Egyesület működési területét az egész országra kiterjeszti. Úgy gondoltuk, hogy ami a Balatonon jól működik és fejlődőképes, azt érdemes az ország más területeire is kiterjeszteni. Ekkor történt, hogy Egyesületünk neve megváltozott és ettől kezdve lett: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). Mára már az ország nyolc megyéjében folytatunk operatív tevékenységet.

Eredményeink egy példaértékű összefogásnak köszönhetőek. Kitartó és felkészült csapatunk, szakmai céljainak megvalósításához jelentős és folyamatos segítséget kap a szponzorainktól, szakmai támogatóinktól és nem utolsó sorban az állami szektorból.

Feladat van bőven, jut mindenkinek! Téged is várunk mielőbb!

Ismerje meg támogatóinkat

MOL
MOL-Új Europa
FGSZ
Das Welt Auto
PwC Magyarország
Telekom
Hungarikum Alkusz
Szoftver.hu
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Balaton Fejlesztési Tanács
GARMIN
Halker
Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.
Helikon
Rudi Transport Kft.
Abroncs kereskedőház
Bethlen Gábor Alapkezelő
MINISZTERELNÖKSÉG

Ismerje meg együttműködő partnereinket

Pannon-Work
Sea-Help
Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
Az Országos Meteorológiai Szolgálat
Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület
Prohuman
Wein János Alapítvány
BL YachtClub & Apartments
Balatonfüredi Yacht Club
Képmás
Bujdosó Pincészet
AbOvo Média Kft.
Rudy Project
CodeVision Kft.
Igor Corner Internet Kft.
CarNet csoport
melodiak
Kürt Zrt
Galco
1%