Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Életet mentett a Rupert!

Balatonvilágos, 2009. július 26.
Egy 26 éves erdélyi fiatalember életét mentették meg ma a vízi- és "szárazföldi" mentők Balatonvilágos közelében. Az Országos Mentőszolgálat riasztotta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának ügyeletét azzal, hogy Balatonvilágos közelében egy feltehetően nyaki gerinc sérült fiatalember szorul segítségre.

A VMSZ Rupert mentőhajója azonnal a helyszínre indult, ahol a parttól 150 méterre egy stégen találták meg a 26 éves férfit, akiről hozzátartozói elmondták, hogy akkor sérült meg, amikor fejest ugrott a nem egészen 80 centis vízbe. A stégre már ők emelték ki, így találtak rá a vízimentők.

A férfit a Rupert hajó mentőtisztje ellátta, majd a hajó gerinchordágyán nyakrögzítővel ellátva a fedélzetre átemelték, majd a partra szállították. Itt már az Országos Mentőszolgálat balatonfüredi mentőhelikoptere és egy siófoki mentőautója várta a súlyos sérültet, akit végül helikopterrel a székesfehérvári kórházba szállítottak.

A Rupert a Balaton első olyan mentőhajója, melynek felszereltsége leginkább egy országúti esetkocsi felszereltségével hasonlítható össze. A 50 millió forintos hajót a Balatoni Fejlesztési Tanács vásárolta és adta a VMSZ-nek. A hajón nem csak a felszereltség, de a személyzet is speciális, ugyanis a tihanyi kikötőben állomásozó hajón a nyári szezonban mentőorvos, vagy mentőtiszt teljesít 24 órás szolgálatot.
A Rupert egészségügyi szakszemélyzetét - önkéntes mentőorvost, mentőtisztet, mentőápolót - a VMSZ-szel kötött megállapodás értelmében a Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület biztosítja.

Fotóalbum






Támogatók