Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Gyerekeket mentett a Rupert

Káptalanfüred, 2011. augusztus 3.
Káptalanfüreden egy 10 éves német kisfiú életét mentette meg a mentőhajó személyzete, Fövenyesen pedig egy magas fáról leesett kisfiú szorult segítségre... és ezzel még nem volt vége!

Rövid időn belül a Rupert sürgősségi mentőhajónak kétszer is ki kellett futnia. Először Káptalanfüredre riasztották a hajót, ahol a strandon egy darázscsípés miatt lett rosszul egy 10 éves német kisfiú. Élete csak perceken múlt, mivel allergiája miatt anafilaxiás sokkot kapott, s mire a Rupert a helyszínre ért már fulladt. A Rupert orvosa a kisfiút ellátta, majd az időközben helyszínre érkező mentőautó személyzetének átadták a beteget.

Alig tért vissza a Rupert a tihanyi állomáshelyére, amikor újabb riasztás érkezett az Országos Mentőszolgálattól. Eszerint egy 9 éves kisfiú esett Fövenyesen a vízbe egy magas mólóról. A helyszínen derült ki, hogy a kisfiú egy fáról esett le és eszméletét vesztette. Az is a helyszínen derült ki, hogy a gyerek nem a nyakán, hanem a hátán szenvedett gerincsérülést. A Rupert és az Országos Mentőszolgálat munkatársai közösen látták el a kisfiút, majd mentőautóval kórházba szállították.

Röviddel visszaérkezése után újra riasztotta az OMSZ a sürgősségi mentőhajót. Ekkor a tihanyi "Gödrös" strandra kellett segítség, ahol kiderült, hogy egy 54 éves szlovák férfi kapott epilepsziás rohamot. A beteget ellátták, majd a helyszínre érkező mentőautóval kórházba szállították.






Támogatók