Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Ismét életet mentett a Rupert

Balaton, 2009. október 19.
Az 56 éves osztrák férfi a Balaton leggyorsabb hajójának és az azon szolgáló vízimentőknek, mentőtisztnek és mentőápolónak köszönheti az életét. A mentőegység két perc alatt érkezett a parti étteremben darázscsípés következtében már eszméletlen állapotban levő férfihez.

Az Országos Mentőszolgálat ügyelete, mint a legközelebb tartózkodó mentőegységet riasztotta nem sokkal 19 óra után a Tihanyban állomásozó Rupert hajó személyzetét, hogy a Club Tihany éttermében egy férfi, feltehetően darázs csípést követően rosszul lett és már eszméletlen állapotban van.


A Rupert fedélzetén a vízimentőkkel és mentőtiszttel és mentőápolóval azonnal a helyszínre indult. Mindössze két perc alatt meg is érkeztek, ahol a gyors és szakszerű ellátásnak köszönhetően az anafilaxiás sokkot kapott férfi életét sikerült megmenteni. Az 56 éves osztrák férfit stabil állapotban szállították az OMSZ mentőjével a veszprémi kórházba.


A Ruperten a két szervezet együttműködésének szellemében a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentői mellett a Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület által delegált mentőtiszt, vagy mentőorvos és mentőápoló teljesít 24 órás szolgálatot a szezonban.


Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület honlapja

Támogatók