Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Kampány a horgászokért

A mentőmellény nem a büntetéstől, hanem az értelmetlen haláltól véd!

A VÍzimentők Magyarországi Szakszolgálata az őszi horgász szezon elején, a csónakból horgászók életének védelme érdekében kampányt indít.

A kampány célja, hogy minél több horgász értse meg, hogy a mentőmellénynek nem a csónak orrában van a helye, mert az csak akkor nyújt esélyt a túlélésre, ha azt a gazdája felveszi!

Az őszi horgász szezon még el sem kezdődött, de a Balatonon egy ember már életét vesztette úgy, hogy csónakjából a vízbe esett és elmerült. A Fenékpusztához közeli esethez kísértetiesen hasonló történt pár nappal később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadnán. Itt is a csónakból esett a vízbe egy horgász, aki ugyancsak azonnal elmerült.

Mindkét esetben ketten tartózkodtak a csónakban, de hiába; az életben maradt társak nem tudtak segíteni.

Mindkét esetben az áldozatok elkövették azt a hibát, hogy a csónakban nem viseltek mentőmellényt, a vízbe anélkül kerültek, így az esélyt sem adták meg maguknak arra, hogy a víz felszínén maradjanak.

A VMSZ most azért indít kampányt, hogy az egyre zordabb időben is csónakba szálló horgászok ne veszélyeztessék életüket azzal, hogy vagányságból, nemtörődömségből. kivagyiságból a mentőmellényt nem használják. Ez az eszköz életet ment!

Azoknak pedig, akik jobban értenek annak amit látnak, mint amit hallanak, elkészítettük József és Béla, a két horgász történetét.


Támogatók