Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Mentőmellény viselési világrekord kísérlet

- Magyarországon először, a VMSZ-szel -

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, 2015. május 16-án Balatonfüreden, a Magyar Vitorlás Szövetség által rendezett Balatoni Évadnyitó Wirecorner Nagydíj vitorlásverseny díjátadóján mentőmellény viselési világrekord kísérletre invitálta a közönséget.


Az észak-amerikai kezdeményezésre 2015. május 16-án rendezték meg a Ready, set, wear it!, azaz Vigyázz, kész, vedd fel!mentőmellény viselési világrekord napot. A 2010 óta megrendezett esemény célja minden évben ugyanaz: túlszárnyalni az előző évet és egyre több mentőmellény viselőt látni világszerte a vizeken! 2014-ben 175 eseményen közel 7000 rekorder vett részt. Ehhez csatlakozott idén Magyarország is, a VMSZ kezdeményezésével.
A hivatalos eredmény a világ minden részéről beérkezett regisztrációk és fotók összesítése után kerül kihirdetésre június elején.

A Balatoni Évadnyitó Wirecorner Nagydíj vitorlásversenyen több mint 150 hajó indult, melyeknek lelkes legénységei csatlakoztak a mentőmellény viselési megmozduláshoz, kiegészülve a Balatoni és Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságok munkatársaival. A VMSZ Mentőmellény viselési rekordfelhívásához összesen közel 150-en csatlakoztak most első alkalommal!

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egyik fő feladatának tekinti a vízi balesetek számának csökkentését. Az Egyesület a prevenció rendkívül fontos eszközének tartja a mentőmellény viselésére való figyelmeztetést, ezért örömmel csatlakozott, első közép-kelet-európai résztvevőként a kezdeményezéshez.


Támogatók