Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Nem volt eseménytelen a hétvége

Balaton, 2012. június 18.
Az idei első igazi nyári hétvégének nevezhető napok nem teltek esemény nélkül. A vakációval együtt beköszöntött az igazi forró nyár, aki csak tehette a vízpartokra indult, a strandok pedig hamar megteltek. A Balaton partján a legtöbb strand már nyitva van. Ezek közül jelenleg 36 helyen egyesületünk látja el a vízimentő feladatokat, így tegnap reggel több mint 50 vízimentőnk állt szolgálatba.

Szombaton a Keszthelyi Városi strandon12 éves kislány lábán ejtett mély vágást egy kagyló. Kollégánk kérésére mentésirányítási központunk mentőt kért, mert elsősegélynyújtás közben derült ki, hogy a sérülés komolyabb ellátást is igényelhet.

Szintén szombaton, az Országos Mentőszolgálat riasztotta sürgősségi mentőhajónkat Balatonfüredre. Itt egy agyvérzés gyanús féri ellátását biztosította a Rupert személyzete.

Vasárnap reggel a vízirendészettől érkezett jelzés, miszerint Ábrahámhegynél a vízben egy őz úszik. A parton többen is figyelemmel kísérték az eseményt, nem is sejtve, hogy ezzel még nagyobb bajt okozhatnak. Ilyenkor ugyanis az vízben lévő állat megijed, a mély víz felé fordul, majd rövid idő alatt elfárad és belefullad a vízbe. Kérünk mindenkit, ha vízben úszó állatot látnak, azonnal éresítsék a vízirendészetet, vagy mentésirányítási központunkat! Segítség az állat kijutását, hagyjanak számára szabad területet, vonuljanak félre, és különösen figyeljenek arra, hogy ne ijesszék meg! Köszönjük!

Kérjük Önöket, olyan helyet válasszanak a fürdésre, ahol van a parton vízimentő! Az északi part minden nagyobb strandján megtalálják kollégáinkat, legyen a legfőbb szempont a biztonság, legyen nyugodt a kikapcsolódása!
Nem tudja, hogy egyesületünk - Magyarország legnagyobb és legfelkészültebb vízimentő egyesülete - mely strandokon van szolgálatban? Olvassal el az alábbi listát, ezen strandokon biztos lehet benne, hogy felkészült, komoly technikai háttérrel (mentésirányítási központ, hajós szolgálat) megtámogatott vízimentő van szolgálatban.







Támogatók