Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Oktatói tanfolyami felhívás

Zánka, 2012. április 3.
A Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetség (MÉVSZ) ezúton tájékoztatja Önöket, hogy 2012-ben a magyar vízimentő oktatási és oktatói rendszer teljes megújítása kezdődött meg. Ennek keretén belül a MÉVSZ 2012.04.28-2012.05.06. között Vízimentő oktató * (ILS International Lifesaver/Lifeguard Instructor) tanfolyamot hirdet meg első alkalommal.

A tanfolyamra való jelentkezés feltételei:

  • a jelentkező a MÉVSZ tagszervezetének tagja legyen, rendezett tagi viszonyokkal
  • rendelkezzen érettségi bizonyítvánnyal
  • rendelkezzen minimum ILS vízimentői képesítéssel (valamint aktív státuszú MÉVSZ igazolvánnyal) vagy minimum MÉVSZ, VMSZ, Magyar Vöröskereszt, vagy egyéb ország ezüst vagy második szintű végzettségével
  • minimum betöltött 21. életév
  • 2012. 04. 09. 17.00-ig visszaküldött jelentkezési lap (elektronikus formában megfelelő), mely mellékleteként tartalmazza a fenti feltételekről szóló bizonyítványok szkennelt képét (a bizonyítványokat eredetiben a tanfolyam kezdetekor kell bemutatni)
  • 2012. 04. 09. 17.00-ig a teljes tanfolyami díj rendezése.

Sikeres vizsga után a jelentkezők jogot szereznek, hogy Magyarország területén, mint a MÉVSZ oktatói a MÉVSZ hatályos oktatási és vizsga szabályzatában a képzettségüknek megfelelő szintű tanfolyamokat szervezzenek és tartsanak, illetve jogot szereznek, hogy ILS Lifesaver/Lifeguard Instructorként vízimentő oktatói tevékenységet folytassanak.

A tanfolyam díja: 300.000.- Ft

A tanfolyami díj tartalmazza a következőket:
  • oktatás díja
  • tananyag csomag díja
  • vizsga díja
  • szállás díja a tanfolyam idejére
  • napi háromszori étkezés a tanfolyam ideje alatt

A tanfolyam helyszíne: Club Tihany **** H-8237 Tihany, Rév u. 3.

A jelentkezés módja, a résztvevők száma:

Jelentkezni a felhívás mellékletét képező jelentkezési lap kitöltött elektronikus visszaküldésével lehet a mevsz@mevsz.hu email címen. A kitöltött jelentkezési lap mellett kérjük a feltételeknek való megfelelést igazoló bizonyítványok szkennelt képeinek beküldését is (a bizonyítványokat eredetiben a tanfolyam kezdetekor kell bemutatni). A tanfolyamon való részvétel 12 főben van korlátozva (természetesen a MÉVSZ a továbbiakban folyamatosan fogja szervezni az oktatói tanfolyamokat). A jelentkezéseket a pénzügyileg rendezett beérkezések sorrendjében vesszük figyelembe.
A tanfolyami díj kiegyenlítésének módja:

A tanfolyam díját a Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetség oktatás megnevezésű az OTP NYRT.-nél vezetett 11711041- 20957966 számú számlájára kérjük átutalással kiegyenlíteni.

Amennyiben kérdésük merül fel vagy további információra van szükségük, kérjük keressék Szedlák-Kun Péter (email: mevsz@mevsz.hu, tel.: +36305207483) oktatásért felelős elnökségi tagot.

Reméljük, hogy delegált képviselőjük részt vesz oktató képzésünkön és így szervezetük részt vállal a további magyar vízimentő képzésben.

Tájékoztató a Vízimentő oktató * tanfolyam tematikájáról:
1. FEJEZET A Magyar Élet- és Vízimentő Szakszövetség és a magyar vízimentő oktatás struktúrája, működése
2. FEJEZET A JÓ PEDAGÓGIAI GYAKORLAT
3. FEJEZET AZ OKTATÁS ALAPELVEI
4. FEJEZET A TANÍTÁSI GYAKORLAT
5. FEJEZET AZ ELŐADÁS
6. FEJEZET A Vízimentő tanfolyam
7. FEJEZET Vízimentő VIZSGÁK ÉS AZ OKTATÓ
8. FEJEZET Vízimentő ÚSZÁSNEMEK ÉS KÉSZSÉGEK
9. FEJEZET ELSŐSEGÉLY ISMERETEK
10. FEJEZET FOGYATÉKOS DIÁKKAL VALÓ BÁNÁSMÓD
11. FEJEZET ÚTMUTATÓK ESET SZIMULÁCiÓHOZ
12. FEJEZET KORCSOPORTOK JELLEMZŐI

Tekintettel arra, hogy ez lesz az elmúlt 10 év első magyar oktatói tanfolyama ezen az első tanfolyamon nagy hangsúlyt fogunk fektetni a különböző alapképzettségű jelentkezők tudásának homogenizálására. Ezt segítendő a jelentkezők már a tanfolyam előtt meg fogják kapni a Vízimentő * tanfolyam, szintén új, tananyagát, hogy ez képezhesse az oktatói tanfolyam alapját. A tanfolyam elvégzése után a fenti témák alapján kell tanúbizonyságot tenni arról, hogy a jelölt képes vízimentő tanfolyamokat szervezni és lebonyolítani, mind gyakorlati, mind pedagógiai szempontból.

2. A tanfolyam elvégzése után az oktatók jogot nyernek, hogy a MÉVSZ oktatási szabályzata alapján (mely az alapvető minőségi és biztonsági kritériumokat fogja szabályozni. Pl.: tanfolyam tartása esetén milyen személyi arányoknak (tanuló:oktató), milyen eszköz feltételeknek, milyen biztonsági előírásoknak kell megfelelnie a képzésnek, stb.), a MÉVSZ oktatási struktúrájában szereplő tanfolyamokat szervezzenek és tartsanak. Mivel a teljes oktatási struktúra megújítás alatt áll, ezért a tanfolyam elvégzése után közvetlenül a Vízimentő * tanfolyam szervezése nyílik meg. A MÉVSZ elnöksége által elfogadott 2 éves koncepció folyamán kerül kidolgozásra mind a 11 tanfolyami szint. Minden szint tananyagának elkészülte után a MÉVSZ továbbképzést fog szervezni az adott tanfolyamokra vonatkozóan (terveink szerint 1-1 napos, ingyenes formában). A továbbképzésen való részvétel után az oktató az adott tanfolyam megtartására is jogot kap. További fontos kritérium lesz, hogy az aktív oktatói státuszhoz a megalakulandó Oktatási kollégium által szervezett továbbképzések valamelyikén évente egy alkalommal részt kell venni. Ezen kívül az oktatónak valamely MÉVSZ tagszervezet aktív tagjának kell lennie. Ezen kritériumok alapján kapja meg az oktató éves aktív státuszát (ezek nem díjhoz kötött, hanem adminisztrációs és minőségbiztosítási kritériumok).


Tisztelettel

Szedlák-Kun Péter
MÉVSZ oktatásért felelős elnökségi tag







Támogatók