Vizimentők, vizimentés, vizimentő tanfolyamok, vizi rendezvénybiztosítás, balatoni vizimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Óriási érdeklődés mellett zajlik a Vízimentő Roadshow

Balaton, 2015. augusztus 13.
Augusztus eleje óta tizenkét Balaton-parti strandot látogatott meg és többezer fürdőzőt ért el a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának roadshow-ja. A prevenciós céllal indított kampányunk azonban még nem ért véget, hiszen szeptember elejéig még további nyolc tó körüli helyszínre látogat el.

Ha a fürdőzők felelősségteljesebben viselkednek, figyelmesebbek és betartják a fürdőzési szabályokat, akkor a július végi viharos időjárásban nem történik annyi riasztás, baleset – véli a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A történtek után úgy döntöttünk, hogy minden lehetséges módon megpróbáljuk elérni az embereket azért, hogy felhívjuk a figyelmet a vizek veszélyeire, valamint a vízenlét és a fürdőzés szabályaira. Így indítottuk útjára a Vízimentő Roadshow-t.

A prevenciós sorozat „A kezed életet menthet!” címet viselő életmentési oktatása eddig minden helyszínen hatalmas sikerrel zajlott. A forró időjárás ellenére volt olyan strand, ahol egyszerre 60-80 ember volt kíváncsi az ambu babákon végzett professzionális bemutatónkra, melyek után az érdeklődők elsajátíthatták a laikus újraélesztés helyes kéztartását és technikáját. A mellkaskompressziót nemcsak a felnőttek próbálták ki: sok család, óvodás, kisiskolás gyakorolta vízimentőinkkel együtt az újraélesztést.
A fürdőzők információkat hallhattak a vízimentő munkáról, megismerkedtek a legfontosabb mentőeszközeinkkel, sőt szemtanúi voltak vízből mentési bemutatónak is. A Roadshow-n folyamatos kérdések és válaszok követték egymást. Voltak, akik a stabil oldalfektetést is megtanulták és további elsősegélynyújtási kérdésekben is kikérték a vízimentőink véleményét: ezek mind-mind azt bizonyították Szakszolgálatunk számára, hogy az általunk átadott ismeret és tapasztalat értékes.
A felelősségteljes témán túl persze a játék is szerepet kapott: a felnőtteken kívül a gyerekek is kipróbálhatták ügyességüket és szellemi rátermettségüket a totóban, a kirakóban, a színezésben. A legügyesebbeket főszponzorunk, a MOL jóvoltából ajándékokkal jutalmaztuk.

A Vízimentő Roadshow azonban még nem ért véget. A továbbiakban a következő strandok felé veszi az irányt, hogy minél többen hallják, megfogadják és átadják a legfontosabb vízbiztonsági szabályokat:

augusztus 15., 10:00-14:00 - Keszthely
augusztus 17., 10:00-14:00 - Ábrahámhegy
augusztus 18., 10:00-14:00 - Balatonakali
augusztus 24., 10:00-14:00 - Révfülöp
augusztus 25., 10:00-14:00 - Zánka
augusztus 28., 10:00-17:00 - Alsóörs, Zorall Sörolimpia
szeptember 5., 10:00-17:00 - Balatonkenese, Balatoni Hajókiállítás

A Vízimentő Roadshow állomásainak listája a VMSZ weboldalán, az alábbi linken folyamatosan elérhető:
http://vizimentok.hu/hu/hirek/vizimento-roadshow-indul-a-balaton-korul/498/
A változtatás jogát fenntartjuk.







Támogatók