Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Hogyan változtatja meg az életedet egy rossz ugrás? - Interjú

Scholtz Ricsi a húszas éveiben járt, magyar bajnok vitorlázó volt, amikor egy győzelmet ünnepelve örömében beugrott a Balatonba. Ám a víz túl sekély volt, és Ricsi az ugrás után már csak a fejét és valamelyest a karjait tudta mozgatni.

Sajnos enni, inni sem tudott egyedül, a számítógépet szerencsére tudta használni, egy speciális szemüveggel mozgatva a kurzort a képernyőn.

Ricsi vállalta, hogy elmeséli és megmutatja, hogyan él a baleset óta, milyen küzdelmekkel teli a helyzete és a családja élete. Rögtön igent mondott a felkérésünkre azért, hogy mások tanuljanak abból, ami vele történt, és senki ne ugorjon a vízbe, anélkül, hogy ellenőrizné a víz mélységét.

Hálásak vagyunk Ricsinek, hogy vállalta a szereplést, hiszen szinte minden évben történik hasonló eset, és kevesen képesek úgy kijönni ebből a borzasztó helyzetből, ahogyan Ricsi – aki tanult és dolgozott, miközben szinte mozdulatlanul feküdt a nap nagy részében. Ricsi az interjú felvétele után néhány hónappal sajnos elhunyt. Huszonkét évet élt mozgássérültként.

Az interjút megnézhetik itt:





És következzen néhány kép arról, mikor Ricsi vendégünk volt Rupert nevű sürgősségi mentőhajónkon.




Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%