Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Sajtóközlemény

2022. augusztus 19., Alsóörs - Már a negyedik közösségi mentőmellényállványunkat adtuk át ma, ezúttal az Alsóörs Községi Strandon.

A mentőmellényt formázó állványon 12 gyerekméretű mentőmellény található, és ingyenesen használhatják a családok, amíg a strandon tartózkodnak. Ezt a mentőmellényállványt a Balatoni Yacht Klub finanszírozta.

A mentőmellényállvány átadásán Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elmondta: “Minden egyes mentőmellényállvány átadása óriási öröm számunkra. A másik három strandról, ahol már kihelyeztünk ilyen állványokat, azt a visszajelzést kapjuk, hogy folyamatosan használják a családok a mentőmellényeinket. A tragédia egy pillanat alatt megtörténhet, ennek elkerülését segítheti, ha a gyerekek mentőmellényben játszanak a vízben vagy a strandeszközökön, sporteszközökön. Mentőmellényben sokkal nagyobb biztonságban vannak a gyermekek, mint karúszóban vagy úszógumiban. Azt viszont tudniuk kell a szülőknek, hogy még mentőmellényben sem szabad felügylet nélkül hagyni a gyerekeket a vízben. ”

Az alsóörsi mentőmellényállványt a Balatoni Yacht Club finanszírozta. “A Balatoni Yacht Club 2017-es újraindulása óta Alsóörsön működik,” - mondta el az átadón dr. Ugron Gáspár Gábor, a Club elnöke. ”Nagyon fontos felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy ahogy a versenyvitorlázók, úgy a strandolók is gondoljanak arra, hogy sérülten vagy veszélyhelyzetben csak mentőmellényben vagyunk biztonságban a Balatonon. Mindenkinek szeretném figyelmébe ajánlani a lehetőséget, hogy lehetőség szerint vigyen magával mentőmellényt, ha vízibiciklivel vagy más strandeszközzel megy ki a nyílt vízre.”

Dr Ugron Gáspár Gábor, Hebling Zsolt, Pandur Ferenc, Bagyó Sándor

Köszönjük szépen Alsóörsnek, hogy befogadta a mentőmellényállványunkat! Az állványt könnyű megtalálni a strandon, hiszen egy nagy, neon narancssárga mentőmellényt ábrázol. Az állványon a következő felirat olvasható: „Vedd el!, Vedd fel!, Viseld! Tedd vissza!”. A mellények egyedi színűek, egyedi azonosítóval vannak ellátva, nem kaphatóak kereskedelmi forgalomban, így arra ösztönzik az embereket, hogy tegyék vissza ezeket az eszközöket.

„Az Önkormányzat a strand üzemeltetése során kiemelt figyelmet fordít a fürdőzés biztonsági feltételeinek megteremtésére. Évek óta jó az együttműködés a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával, akik e feladatot ellátják. A vízieszköz kölcsönző partnerünk az eszközökhöz biztosítja a mentőmellényeket. A most átadott állvány a mentőmellényekkel – itt a gyermekpancsoló mellett – is a biztonságot erősíti. Felhívja a szülők és a gyerekek figyelmét a mellényhasználat fontosságára, segít a vízibalesetek megelőzésében.” – mondta el Pandur Ferenc Alsóörs község Önkormányzatának intézményvezetője.

Alsóörsön kívül Balatonalmádiban a Wesselényi strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, valamint Balatonlellén a Napfény Strandon állítottunk fel mentőmellényállványokat.



Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%