Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

TEGNAP TÉNYLEG ÉLETET MENTETT A MENTŐMELLÉNY!

Balatonboglárra a Platán strand előtti területre riasztottak minket tegnap este. Egy középkorú férfi és a felesége béreltek egy elektromos csónakot, ami lemerült és az erős délies szélben elkezdtek befele sodródni az északi part irányába.

A férfi megijedt, felvette a mentőmellényt és beugrott a vízbe, úszva akarta kivontatni az elektromos csónakot a partra. Ez esélytelen volt abban az időjárásban.

A szívritmuszavarral élő férfi nagyon hamar elfáradt és elkezdett kiúszni a part irányába, de nem haladt semmit sem, így elkezdett kiabálni és segítséget kérni. Ezt vette észre egy vitorlás, aki kivette a vízből, és riasztott minket. Néhány perc múlva már ott voltunk és mentőtiszt kollégánk megkezdte a férfi ellátását. Szerencsére semmi különös problémája nem volt az ijedtségen túl.

A bajbajutott elmondta, hogy ha nincs rajta mentőmellény, akkor valószínűleg esélye se lett volna arra, hogy túlélje ezt az esetet. Ezt mi is így gondoljuk, tekintettel a korára, fizikumára, edzettségére és alapbetegségére!

Sajnos nem most hallunk arról először, hogy az elektromos csónakban nem volt evező, annak ellenére, hogy a kölcsönzős aláíratta a bérlőkkel, hogy van. Így a Vízirendészetet is értesítettük, hogy intézkedjen az ügyben. (Persze az kérdéses, hogy ki tudtak volna-e evezni a bérlők ilyen szélben a partra.)

Ilyen esetben a legjobb, ha a telefonjukon a BalatonHelp alkalmazáson keresztül riasztanak minket.

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%