2015. évi strandi mentési referenciák

Kedves Munkatársak!

Mint minden évben, idén is megkértük szerződött partnereinket, hogy legyenek kedvesek pár mondatban értékelni együttműködésünket, jelezzék felénk, milyennek találták szolgáltatásunkat. Alább olvashatjátok a visszaérkezett válaszokat. Tudod jól, melyik strandon, strandokon dolgoztál, így biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben az alábbi referenciák bármelyike részben vagy egészben rád vonatkozik, azt is tudni fogod.

BudapestBank napok - Zánka (strand)

(...) Természetesen nagyon elégedettek voltunk Mi is és a Budapest Bank is a rendezvényhez nyújtott szolgáltatásotokkal! Köszönjük szépen!

üdvözlettel, Zsolt

Lengyel Diákcsoport - Siófok

(...) nagyon köszönöm az együttműködést, ugyanúgy, mint tavaly, idén is nagyon meg voltunk elégedve a szolgáltatással, szerencsére nem kellett közbeavatkozni a fürdőzés folyamán, és a kirendelt vízimentő rendkívül szimpatikus, segítőkész, sportos és nagyon csinos volt. Jövőre is, amennyiben ilyen szolgáltatásra lesz szükségünk, mindenképpen önöket választjuk majd.

Üdvözlettel: Baló Joanna

Avicii filmforgatás - Korda Filmstúdió

(...) a szolgáltatás pedig mindenki szerint kiváló volt!

Üdv, Farkas Ádám

Albertirsa: Városi Strandfürdő

Az Albertirsai Strandfürdő sikeres működésének meghatározó részesei voltak az Önök cége által biztosított szakemberek. Munkájukkal valamint az Önök rugalmasságával maximálisan meg voltunk elégedve. A jövőre vonatkozóan bízom benne, hogy együttműködésünket folytatni fogjuk mellyel kapcsolatban a jövő év elején keresni fogjuk önöket. Közreműködésüket ezúton is köszönöm.

Fazekas László polgármester nevében:

Kiss Tamás városüzemeltetési ügyintéző

Alsóörs: Európa kemping

Véleményezés vízi mentők munkájáról. Az Európa kemping mentési feladatait fiatal kezdő
mentős kollégák látták el. Volt aki csak egy napot volt aki pár hetet töltött a kempingben. Rendszeresen figyeltem munkájukat. Volt akitől meg kérdeztem miért a portán ül, és nem a parton ahol a feladata van. Rendszeresen kellett vissza küldenem lépcső sikálásra mert az mindig elmaradt. Probléma az órákon keresztül történő telefon bámulás is. A szállásként biztosított lakókocsiról aminek az ablaka kitört nem beszélek de az az állapot ami benn fogadott bennünket miután megüresedett az felháborító. Mintha nem is emberek laktak volna benne ajtó leszakadva és szemét, szemét hátán. Összességében, mivel van összehasonlítási alapom Balatonakali Strand-Holiday kempingben Cseh Krisztián és az itt dolgozó kollégák között, azt kell mondanom óriási a különbség mint felkészültségben mint hozzá állásban és tudásban.

Tisztelettel: Huszár Róbert Kemping vezető

Badacsony és Badacsonytomaj (strand)

Az idei évben is, hasonlóan az előzőekhez megfelelőnek tartottuk az Önök által nyújtott szolgáltatást. A strandgondok és a strandon dolgozó személyzet részéről nem érkezett negatív visszajelzés a vizimentők munkájával kapcsolatban. Köszönjük szépen az idei évben végzett munkájukat. Bízunk benne, hogy a jövő évben is megfelelően együtt tudunk működni.

Tisztelettel: Rakics Anna, Badacsonytomaj VN Kft.

Badacsonytomaj: Club Hotel Badacsony (strand)

Minden nagyon rendben volt.
Köszönjük !!!!!!!!

Üdv J Gyuri

Balatonakali strand

Ismét eltelt egy szezon. Az idei évben nem voltam maradéktalanul elégedett a vízimentősök munkájával. Június hónapban nem volt semmi probléma, de ahogy a tapasztalt vizimentők elfogytak az újak mellől sajnos ettől kezdve munkájukat nem az eddigi években megszokott alapossággal és megbízhatósággal végezték. Július és augusztus hónapban mint ahogy jeleztem is, nem végezték jól a munkájukat. Nektek köszönöm, hogy a gondokat szinte azonnal próbáltátok megoldani, akár ellenőrzéssel, akár a vizimentős cseréjével. Szeretném javasolni a jövőre vonatkozóan, hogy amennyiben lehetőségetek van rá, akkor egy régebbi, tapasztaltabb vizimentős mellé tegyetek egy frissen végzettet. Köszönöm a nyári segítségeteket és természetesen a jövő évben is szeretném igénybe venni szolgáltatásotokat. Köszönöm, hogy a problémáimat olyan türelemmel kezeltétek és mindig megoldottátok. Mindenkinek jó pihenést kívánok. Ezen kívül szolgáltatásotokkal elégedett voltam, és bízom benne, hogy jövőre is együtt dolgozunk a fürdőzők biztonsága érdekében. Mindenkinek köszönöm a munkáját üdvözlet a csapatnak☺☺

Lampérthné Ibolya

Balatonakali: Strand Holiday Kemping

Cseh Krisztián folyamatosan teljesített egész nyáron, felkészültsége kiváló. A használatba kapott felszereléseket meg őrizte és hiánytalanul vissza adta. A fel újított mentő csónakot hibás kikötés miatt lyukasan adta vissza. A munka végzése a munkához való hozzá állása, vendégekkel való kapcsolat tartása megfelelő.

Tisztelettel: Huszár Róbert Kemping Vezető

Balatonakarattya: Lidó és Bercsényi strandok

Balatonakarattya Község Önkormányzata nevében köszönjük Önöknek az együttműködést, és a részletes tájékoztatásukat a standon lévő ellátásról. Vandornyik Attila kollegájukat külön kiemelnénk a Lidó strandon lévő munkájával és együttműködésével kapcsolatban. A további együttműködés reményében.

Tisztelettel: Lukács Tamásné kirendeltség-vezető

Balatongyörök strand

(...) A strand nyitása a tervezettől – a rossz idő miatt – kicsit csúszott. A zárás egy nappal túlfutott a jó idő miatt. Ezt a jó partneri viszonynak köszönhetően rugalmasan megoldottuk. Mindkét fél a szerződésnek megfelelően végezte a munkáját. Általában, mint minden szezonban akadnak kisebb problémák, de ezek gyorsan rendezhetők. Az egészségügyi szolgálattal a vízimentők minden esetben jól együttműködtek. A vízimentők lelkiismeretesen végezték munkájukat, külön kiemelném Kertész Soma vízimentő tevékenységét, aki átlagon felül teljesített, feladatát pontosan végezte, ezáltal jó hatással volt mindenkor mellette szolgálatot teljesítő társára is. A további együttműködés reményében köszönettel:

Horváth Tibor községgondnok
Balatongyörök Község Önkormányzata

Balatonszárszó: Központi Strand

Megkeresésére örömmel írom , hogy a vizimentők munkájával maximálisan meg voltunk elégedve a strandgondnok szerint is. Probléma nem merült föl, kiemelkedőnek Iglódi Attila munkáját tartottuk. Köszönöm szíves együttműködésüket.

Tisztelettel Bóka Jánosné ügyvezető

Balatonvilágos: Club Aliga (strand)

Eltekintve a szezon eleji nehézségektől, a nyitásunk utáni kiállásotoktól és 1-2 szezon közbeni problémától alapvetően kollégáid munkájával és az együttműködésünkkel elégedettek vagyunk. Minden problémát sikerült elfogadható módon megoldanunk, megvolt a megfelelő kommunikáció, Bálint jelenléte intenzív, folyamatos volt. Ő mindenképpen az elmúlt évek leghatékonyabb területi képviselője volt. Nehéz, intenzív szezon volt ez, örülünk, hogy sikerült a végére érnünk jelentősebb veszteséget (borítsunk fátylat a kisebbekre) okozó problémától mentesen. A szezon vége felé, amikor a második kávénkat ittuk a Liget söröző teraszán, megnyugtató volt látni, hogy már Te is fiatalodtál néhány évet a szezon eleji (első kávés) formádhoz képest….. Köszönjük a munkátokat, jó pihenést.

Üdvözlettel,
Németh Gergő operatív igazgató

Erzsébet tábor - Balatonöszöd (strand és medence)

Nagyon koszonom ezúton is a Balatonőszodon szolgálatot teljesítő kollégák elvégzett munkáját ! Én ugy gondolom egész nyáron gördülékenyen tudtunk együtt dolgozni es mindig odaadással es lelkesen végeztek a parton a munkájukat meg a nagy hőség ellenére is! Főleg elégedett voltam Bukta Csaba munkájával ! Minden apróbb dolgot egyeztetett velünk, ezen kívül nem csak munkaidőben hanem azon kívül is segített nekünk ha gond volt pl a bolyakkal, bepakolni a vízi bicikliket, amikor a vendégek kenujat a szel a köveket vitte es összetörtek! Szóval több alkalommal is segítségünkre volt es oda figyelt a strand rend betartására a bolyak meg létére a tiltó es egyéb táblák ki helyezésére ! Szóval Csabának szeretnem megköszönni es persze Nektek is a nyári oda adó munkát!

További szép estet Kívànok: Zsuzsi

Fonyód: Napsugár kemping

Kérésének eleget téve, írnék egy rövid kis összefoglaló véleményt a nyári együttműködésünkről. Szolgáltatásukat megfelelőnek találtuk. Mind szakmailag mind emberileg kellemesen csalódtam a vízi mentőőrökben mind a VMSZ-ben egyaránt. Ki kell hangsúlyoznom,hogy a mentőőrökre nézve ez általános vélemény, de mint általában mindenhol itt is vannak kivételek. A szolgáltatással mint említettem összességében elégedett voltam, de némely mentőőr hozzáállásával nem. Itt apró de alapvető dolgok hiányára kell gondolni, mint például egyes mentőőröknek külön kérvényt kellett benyújtanom,hogy dörzsöljék le a strandi lejáró lépcsőjét naponta, akkor is ha éppen rossza az idő, mert az algásodás folyamata az nem áll meg. Továbbá egyéb említésre méltó hibákat véltem felfedezni, a mentőőrök nagy része köszönés és egyéb bemutatkozás nélkül jelent meg nálam. Többük szóvá tette, hogy a mentőőröknek fenntartott helységben nincs TV (?!), a strandon nincs büfé vagy olyan egység ahol meg tudja oldani az étkezést. Amit megértek,de véleményem szerint ezeket a dolgokat nekik kell megoldani. Ami viszont tényleg bosszantó volt de szerencsére csak pár alkalommal fordult elő,hogy a vízi mentő kollégát megkértem,hogy igazítsa meg a strandhatárát jelző bóját - mert az előző napi,esti szél elsodorta - és a kérést követő másfél, két óra múlva a bója ugyanott vagy még kijjebb úszott. A másik negatívum, mely szintén - lehet,hogy csak számomra- zavaró volt és az előzőekben említett hiányosságok elkövetőit azért sem tudom megnevezni, mert a strandunkon sok mentőőr követte egymást, volt amikor naponta vagy két naponta cserélődtek. A felsorolt hibák tényleg csak apróságok, többségük az első figyelmeztetés után azonnal javításra került, tehát mint említettem összességében egy jó szolgáltatást kaptunk és elégedettek voltunk. Köszönjük együttműködésüket!

Üdvözlettel és köszönettel:
Székely Dénes

Sopron: Tómalom

Nehezen indult a szezon a vízimentő hiány miatt, de utána szerencsére idén is, mint már sokadik éve, elégedettek voltunk az általatok ellátott szolgáltatásokkal. Kollégáid, ill. a Te hozzáállásod is korrekt volt. Mindig rugalmasan, és villámgyorsan kezeltétek a kéréseimet.

Üdv.: Németh Tamás fürdő csoportvezető

Szigliget strand

Nagyon jók a tapasztalataim! Sokszor még a szolgálati idő után is rendelkezésre álltak a vízimentők.
Köszönöm a munkájukat.

Tisztelettel: Balassa Balázs polgármester

Tápiószentmárton: strand

Kérésének megfelelően a 2015. éves szezon együttműködését értékelve a kiküldött munkatársaikkal elégedettek voltunk. A munkatársak a vendégekkel mindig udvariasan viselkedtek, feladataikat szakszerűen látták el. Elsősegélynyújtást felkészülten, körültekintően végezték, adminisztrációs feladataikat pontosan vezették. Bízom benne, hogy amennyiben megállapodunk jövőre is folytatjuk együttműködésünket.

Üdvözlettel: Majercsik Sándor fürdővezető

Tihany: Somosi és Gödrösi strandok

A 2015-ös évben is, együttműködésünket korrektnek és abszolút pozitívnak ítéljük. Lakossági bejelentést munkájukkal kapcsolatban egy esetben kaptunk (vízimentő hölgy megengedte a kutyák fürdését) de jelzésünkre azonnal intézkedett, hogy ez ne forduljon elő. Jó partneri viszonyunknak köszönhetően, munkájukra a 2016-os évben is számítunk. Még egyszer megköszönve eddigi munkájukat, üdvözlettel:

Csontosné G. Katalin ügyintéző

Zamárdi: Autós kemping (strand)

Köszönjük a csapatnak a szolgálatot és az odafigyelést. Évek óta dolgozunk együtt kölcsönös megelégedésre. Bízom benn, hogy jövőre ismét találkozunk. Egy alkalommal jeleztem, hogy T. Márk kollégával nem szeretnék a továbbiakban együtt dolgozni/ flegma viselkedése mindenki számára meglepő volt / Ellenben a területi képviselőnek a köszönetem fejezem ki odaadó és szorgalmas munkájáért. Minden jót kívánok valamennyi Dolgozónak és jó pihenést a téli szezonra.
Üdvözlettel.

Gadácsi Miklósné Autós kemping Zamárdi

Zánka Falu strand

Köszönöm szépen a munkátokat. Az idei szezonban az elmúlt évekhez viszonyítva 30 százalékkal több vendég volt, a szezonba öt hőségriasztás volt. A vízi mentőknek is több munkájuk volt, több sérültet kellett ellátni, türelmetlenebbek is voltak az emberek. Ezeket a helyzeteket is nagyon jól tudták kezelni, a vendégekkel mindig udvariasan beszéltek a kellő felvilágosítást megadták. Viharok esetén mindig higgadtan intézkedtek, mindent megtettek, hogy tragédia ne történhessen. Sajnos a vendégek nem minden esetben vették komolyan a figyelmeztetéseket és durván beszéltek a vízi mentőkkel, de ezeket a helyzeteket is nyugodtan kezelték. A vendégeket mindig tájékoztatták a viharjelzésekről, kihelyezett táblákkal és a hangosbemondón keresztül. Nem tudnék olyan embert mondani aki nem látta el becsülettel a feladatát, több nagyon jól dolgozó vízi mentő is volt a strandunkon, a többiek közül talán Szabó Kinga volt aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Mindig szakszerűen, jó kedvűen végezte a munkáját, a vendégekkel udvarias és segítőkész volt. Még a vízi mentőközpont dolgozóit szeretném kiemelni, bármikor fordulhattunk hozzájuk telefonon mindenben segítettek bennünket és megadták a kellő tájékoztatást.. Nagyon szépen köszönöm a munkátokat és az együttműködést a jövőben is sok sikert kívánok a munkátokhoz.

Tisztelettel Sólyom Gyula falugondnok

Erzsébet tábor - Fonyódliget (strand)

(...) Az idei szezon összességében a tavalyihoz hasonlóan sikeres volt, hiszen több mint 15 000 vendég esetében, az általad írt adatok elenyészőek, és az idei évben is maximális biztonságot nyújtottatok táborozóink részére. A szezon két személy esetében problémákkal indult, de a váltások, illetve Sólyom Norbert Fonyódligetre helyezése megoldotta a problémákat. Norbert kiválóan végezte munkáját, állandóan informált az aktuális helyzetről, munkájával teljes mértékben meg vagyok elégedve, nagyon jól összefogta a vízi mentő csapatot. Az őszi szezon alatt külön kiemelném Somogyi Balázs és Tóth Ákos munkáját, különösképpen a strand zárásakor végzett munkájuk és segítségük karbantartóim részére, melyet ezúton is köszönünk! Kiemelném Kövecses Bálint segítségét is, illetve állandó érdeklődését és felügyeletét strandon dolgozó mentők felé. Köszönjük szépen az idei évi munkátokat, és azonnali segítségeteket, amikor bármi kérésünk volt és bízom benne, hogy a jövő évi szezonban hasonlóképpen tudunk együtt dolgozni! További szép napot!

Üdvözlettel: Kiskós Dávid táborvezető

Balatonalmádi: Budatava-Wesselényi-Káptalanfüred (strand)

Köszönjük, hogy a 2015-ös szezonban magas színvonalon láttátok el a Balatonalmádi Város Önkormányzat által üzemeltetett strandokon a vízimentési feladatokat.
A strandgondnokok visszajelzései alapján az Egyesület munkájával elégedettek voltunk, a vízimentők szakszerűen látták el mindegyik strandon a feladatukat.
A Budatava strandon szolgálatot teljesítő Horváth Anna munkáját, profi felkészültségét szeretnénk kiemelni. Bízom benne, hogy a 2016. évi szezonban is együtt fogunk dolgozni.

üdvözlettel,
Pethő László

Fonyód: Sándortelep-Bélatelep-Városi (strand)

(...)A vízimentők munkáját tekintve a nyár folyamán felmerült 1-2 problémát sikerült megoldanunk, megvolt a megfelelő kommunikáció. Nagyobb problémát igazából 1 fő jelentett (nevére én már nem is emlékszem), aki a Sándortelepi strandon teljesített szolgálatot és utolsó szolgálati napján reggel áthelyeztétek a Városi strandra az ügyvezetőnk kérésére. Őt többen említették negatívan, a történet ismert; megbeszéltük.
A Sándortelepi strandon dolgozó munkatársaink véleménye az, hogy ezen a strandon, mivel a legnagyobb és legforgalmasabb, különösen fontos lenne, hogy a főszezonban nagyjából állandó (1 v. 2 fő) ember(ek) teljesítsen(ek) szolgálatot, lehetőleg megbízható és tapasztalt munkaerők. Akit már megszoknak, megismerik a strandot és sajátosságait és talpraesettek (ez nem mindenkiről volt elmondható).
Akiket kiemelnénk, különösen elégedettek voltunk: Kertész Soma (nagyon profin megszervezett többek közt egy kereső-láncot eltűnt személy esetében), Sólyom Norbert, Magyar Marci, Tóth Ákos (többek közt 2 horgász vízből mentése munkaidőn kívül), Horváth Dávid (fonyódi) és egy srác (nevét nem tudom már; fiatal, barna hajú), aki a sándortelepin dolgozott időben az után kicsivel, hogy a nagy viharban Vonyarcon belecsapott a víz a fürdőzők közé.


üdvözlettel,
Czink Zoltán

Vonyarcvashegy strand

Kérésedre a vizimentö szolgálat és annak munkatársainak tevékenységét a következőképp tudom értékelni: A szolgálat munkatársai 2015-ben a vonyarcvashegyi lído strandon végzett munkáját jónak minősítem. Szezonkezdéskor kérésünkre rugalmasan kezelték a létszámot. Munkatársaik a feladatukat szakszerűen ellátták a vendégek elégedettségére.
Szolgáltatásukat munkatársaimmal együtt megfelelőnek, sőt rendkívüli esetben (lásd villámcsapás) kiválónak minősítettük. Ezúton is szeretném kérni az akkor szolgálatot teljesítők elérhetőségét. A lépcsők tisztán tartása illetve az elhullott haltetemek begyűjtése is az ő feladatuk volt melyet maradéktalanul megoldottak. Viszont szeretnénk kérni már amennyire mód van rá, az állandó személyzetet. A sűrű váltás nem igazán szerencsés (munkaterület, helyi sajátosságok, dolgozók megismerése végett). Jövőre való tekintettel javaslattal élnék: megoldást kellene keresni, hogy a nyitást megelőző medervizsgálatot a strand dolgozóival közösen a mentőszolgálat munkatársai végezzék.

Szolgálatukat megköszönve bízom a további együttműködésben. Üdvözlettel Major Lajos községgazda

Balatonkenese: Honvéd Üdülő

(...) Először is köszönöm szépen azt a rugalmas hozzáállast, amivel az idei szezont elindítottuk. Aminek örültem, az a csapat! - igazából két éve visszatérő arcokkal találkoztam és úgy gondolom, hogy szakmailag, emberileg, fegyelmi szempontból minden rendben volt. Idén Sándor kérésének megfelelően segítettünk a keleti medencében szolgálatot ellátók elhelyezésében illetve étkezésében. Az állománnyal gond nem volt. A megbeszélt technikai eszközpark és személyzet rendelkezésre állt. Az állomány komolyan vette a feladatát, nap - mint nap időben megjelentek a szolgálati helyen. A szezonban komoly sérülés nem történt. Jó volt az együttműködés a strandi mentőszolgálat és az egészségügyi biztosítást ellátók között. A szolgálat sok esetben segített a strandi személyzet munkájában, ami visszavezethető az itt eltöltött közel két év közös munkájának.

Remélem, hogy ez az együttműködés a jövőben tovább fog folytatódni és főszezonban hasonló kondíciókkal otthont adhatunk együttműködési megállapodás keretében a VMSZE bázisának.

Üdvözlettel, Kisbenedek Sándor ezredes, MH BRK parancsnok