Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód:OKHBHUHB

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Sikeresen letették az első vízimentők az államilag elismert képesítő vizsgát

Már lehet Magyarországon államilag elismert nyíltvízi vízimentő képesítő vizsgát tenni akkreditált szakképzési vizsgaközpontokban. Sikeres vizsga esetén szakmai képesítő bizonyítványt kap erről a vízimentő. Ez jó hír a vízimentőknek és a strandüzemeltetőknek is.

Ahhoz, hogy valaki megszerezze ezt a bizonyítványt, először el kell végeznie valahol a nyíltvízi vízimentő tanfolyamot. Ezután jelentkezhet a képesítővizsgára valamelyik akkreditált vizsgaközpontban, de csak akkor, ha a tanfolyam, amit elvégzett olyan tanúsítványt ad, amelyiket elfogadják a vizsgaközpontok. Mi, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata, ilyet adunk sikeres vizsga esetén.

Az első szakmai képesítést megszerzők - csaknem két tucat kolléga- mindannyian nálunk végezték a vízimentő tanfolyamot. Ha valaki sikeresen teljesíti a mi vízimentő vizsgánkat, nagy magabiztossággal tud a képesítő vizsgára menni, mert a képesítő vizsgán is elvárt gyakorlati feladatokat kell nálunk is teljesíteni.



A szakmai képesítő bizonyítvány első látásra csak egy papír. Valójában előnyben van a munkaerőpiacon az, aki ezzel is rendelkezik. Ez a bizonyítvány igazolja, hogy a tulajdonosa bárhol sajátította is el a nyíltvízi vízimentési ismereteket, államilag elismert tudása van. A munkáltatónak- például egy strandüzemeltetőnek vagy önkormányzatnak-, is egyszerűsödik a dolga. Míg eddig nem igazán tudott támaszkodni semmire, amikor arról döntött, hogy melyik vízimentőt alkalmazza, van-e az állásra jelentkezőnek megfelelő tudása, most már van olyan végzettség az országban, ami biztosítja afelől, hogy az adott vízimentő képzettsége megfelel a szakmai standardoknak.

Több évtizedes munka eredménye az, hogy most már államilag elismert bizonyítványt is szerezhet egy vízimentő. Megtiszteltetés számunkra, hogy a képesítési követelmények megállapításában oktatási csoportunk is szerepet kapott. Többfelé lehet az országban vízimentő képzettséget szerezni, de ezek a képzések nem egységes tematika szerint haladnak, és semmi nem garantálta eddig, hogy megfelelnek a szakma alapvető, hazai szabályainak. Ha valaki bizonyítani szeretné, hogy valóban megalapozott nyíltvízi vízimentési tudása van, érdemes egy akkreditált vizsgaközpontban megszerezni ezt a bizonyítványt.

Számunkra azért is megnyugtató, hogy mostantól lehet már a szakmai normáknak megfelelő képesítő bizonyítványt szerezni, mert egyáltalán nem veszélytelen munkakörről van szó. A vízimentő felkészültségén múlhat mások egészsége és élete. Ráadásul a saját testi épsége is veszélybe kerülhet a munkavégzés során, ha nem megfelelően képzett. Szakszolgálatunk több tagjának közel 20 éves, bonyolult és sok türelmet igénylő szakmai munkája, lobbytevékenysége után sikerült államilag elismerté tenni a strandi vízimentő képesítést.

Hangsúlyozzuk, hogy nem minden vízimentő tanfolyam ad megfelelő tanúsítványt az államilag elismert képesítővizsgához - érdemes erről érdeklődni a tanfolyam elvégzése előtt.

A képesítés pontos neve és száma: 10883003 számú Nyíltvízi vízimentő.


Bővebb információ tanfolyamainkról itt: https://vizimentok.hu/hu/oktatas/nyiltvizi-vizimento-1732.html

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%