Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

Öt perc alatt három életet mentettek a vízimentők Zánkán

Balaton, 2009. július 31.
Balatonátúszásra készülő gyerekeket, és szörföst mentettek Zánka közelében. Balatonfenyvesen egy 5 év körüli kisgyerek szenvedett gerincsérülést miután leesett egy fáról.

A Zánka falu strandján szolgáló vízimentő riasztotta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatnak zánkai központját, miután észrevette, hogy a parttól 6-800 méterre ketten úsznak keleti irányba. A mentőhajóból percek alatt az úszókhoz érkező zánkai vízimentők két gyereket találtak a vízben, akik elmondták, hogy a szombati Balaton átúszásra gyakoroltak. A 13 éves lányt és 14 éves fiút a hajóra emelték, majd a partra szállították. A gyerekek azt is elmondták, hogy szüleiknek csak annyit mondtak, hogy a parton lesznek, arról nem szóltak nekik, hogy mire készülnek. A gyerekek megtalálásukkor 3 méter mély vízben voltak.

A gyerekek mentése után az állomáshelyére visszainduló mentőhajó észlelte, hogy a parttól kb 1 km-re egy szörfös nem tud felállni. A helyszínre siettek, ahol egy kimerült 26 éves budapesti férfit találtak, aki próbálta a szörf darabjait a partra tolni. Látszott rajta, hogy ezzel a feladattal nem tud megbirkózni, ezért a fiatalembert a szörffel együtt a fedélzetre emelték és a partra szállították.

Nem csak a vízben volt ma szükség a vízimentők közreműködésére. A fenti mentésekkel egy időben a balatonfenyvesi strandról kellett kórházba szállítani egy 5 év körüli német kisfiút, aki egy fáról leesve szenvedett gerincsérülést. A mentő kiérkezéséig a VMSZ vízimentője látta el a sérült kisgyereket, akit a marcali kórházba szállítottak.

A Rupert hajó segítségét kérte az Országos Mentőszolgálat ugyanebben az időben. A sajkodi strandra kellett indulniuk, mivel ott egy kis gyerek szorult segítségre darázscsípés miatt. Mivel nem lehetett tudni, hogy nem kap-e anafilaxiás sokkot a legközelebbi mentőtiszttel induló egység segítségét kérték, mely ebben az esetben a Tihanyban állomásozó Rupert volt. A kisgyereket ellátták.






Ajánlataink: