Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Vízimentő és úszómester szolgáltatás
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Magunkról

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület

Egyesületünk 1999. év őszén alakult Zánkán a Gyermeküdülő területén lévő téli épületek valamelyikében. Közel 30-an gyűltünk össze azzal a szándékkal, hogy létrehozzunk egy olyan vízimentéssel foglalkozó közhasznú egyesületet, amely hatékonyan tud segíteni a vízibalesetek felszámolásában és megelőzésében. Az alapító tagok között számos vitorlázó, úszó, a vizet szerető személy volt, és mindannyian elszántak voltunk arra, hogy tenni kell valamit, a kialakult helyzet tarthatatlan.

Kezdetben a Balaton területére korlátoztuk működési tevékenységünket, de baj esetén számos alkalommal segítettünk más területeken is. Megalakulásunkkor a Vízimentők Balatoni Szakszolgálata (VBSZ) nevet választottuk, ezzel is jelezve abbéli szándékunkat, hogy professzionális módón kívánunk tevékenykedni. Határozott elképzeléseinket elkezdtük megvalósítani, és ennek köszönhetően jöttek az eredmények.

Számos oldalról közelíthetjük meg eredményességünket. Nézzünk ebből néhányat:
- Egyesületünk már közel ezer fős aktív tagsággal bír,
- évente közel tíz vízimentő tanfolyamot szervezünk, bonyolítunk le,
- több száz iskolába jutottunk már el prevenciós (megelőző) előadásainkkal,
- a Balaton partján több mint 50 strandon, országszerte összesen több, mint 80 helyszínen a mi vízimentőink állnak szolgálatban,
- az idei évben 7 mentőhajóval, 5 mentőbázist szeretnénk üzemeltetni a főszezon ideje alatt,
- megalakulásunktól számítva közel 3000 (háromezer) személyt mentettünk ki a vízből.


Eredményeink erőt és energiát adnak a további feladatok elvégzéséhez. 2006. év nyarán a közgyűlés, az elnökség javaslatára úgy határozott, hogy az egyesület működési területét az egész országra kiterjeszti. Úgy gondoltuk, hogy ami a Balatonon jól működik és fejlődőképes, azt érdemes az ország más területeire is átadni. Ekkor történt, hogy egyesületünk neve megváltozott és ettől kezdve nevünk: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). Mára az ország nyolc megyéjében folytatunk operatív tevékenységet.

Eredményeink egy példaértékű összefogásnak köszönhetőek. Kitartó és felkészült csapatunk, szakmai céljainak megvalósításához, jelentős, folyamatos segítséget kap a szponzorainktól, szakmai támogatóinktól és nem utolsó sorban az állami szektorból.

Feladat van bőven, jut mindenkinek, várunk mielőbb!