Vízimentő, vízimentés, vízimentő tanfolyam, úszómesteri tanfolyam, vízi rendezvénybiztosítás, balatoni vízimentők, VMSZ
Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383
Hírek
Vizimentés
Hasznos információk
VMSZ

S.O.S. gyermekfalu lakói vízimentő táborban

Zánka, 2010. augusztus 8.
Augusztus 8-án a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának zánkai táborába az SOS gyermekfalvakból is érkezett egy csapat gyerek. Egyhetes táborozásuk költségeit a T-Mobile fedezi, amelynek törekvése, hogy tartalmas programokkal segítse az SOS Gyermekfalu Alapítvány tevékenységét. A táborozó gyerekek azon túl, hogy betekinthetnek a vízimentők életébe, maguk is gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a mentés mikéntjéről. Az úszásoktatás mellett kipróbálhatják a búvárkodást, a motorcsónakázást, és rengeteg játékos foglalkozáson vehetnek részt.

„Bízunk benne, hogy a vízimentő oktatáson részt vevő gyerekek kedvet kapnak a tanultak alaposabb elmélyítéséhez, és a későbbiekben a vízimentő tanfolyamon szerzett ismereteik nyári munkalehetőségeiket bővítik, elhelyezkedési esélyeiket növelik majd.” – mondta Garai Valéria, az SOS Gyermekfalu Alapítvány kommunikációs munkatársa.

A T-Mobile társadalmi felelősségvállalása részének tekinti az életmentők munkájának segítését, ezért tíz éve mobil távközlési szolgáltatásokkal támogatja a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát. Jóvoltából üzemel a 30 383 8383 számú segélyhívószám, amelyen bármikor közvetlenül elérhető a vízimentő-szolgálat.

Az SOS Gyermekfalu Alapítvány Kecskemétről, Kőszegről és Battonyáról érkező 150 pártfogoltja áprilisban a T-Home Vivicittá budapesti futamán, júniusban pedig a T-Home Gyerek Sziget rendezvényein vehetett részt a T-Home jóvoltából.


Az SOS Gyermekfaluról
Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa privát alapokon álló, politikai és felekezeti elkötelezettségektől mentes, kiemelten közhasznú szervezet. Elsőként és a legnagyobb civil szervezetek egyikeként vagyunk jelen a magyar gyermekvédelemben. Az SOS Gyermekfalu nemzetközi szervezete – az SOS Kinderdorf International - pedig a világ második legnagyobb gyermekvédelmi civil szervezeteként 132 országában működik.

Az SOS gyermekfalvakban vér szerinti családjukat elveszett, vagy azt nélkülözni kényszerülő gyerekek kapnak család alapú, hosszú távú, szeretetteljes gondoskodást.

Az első gyermekfalu 1986-ban Battonyán, a második 1990-ben Kecskeméten, majd a harmadik 1993-ban Kőszegen nyitotta meg kapuit. Egy gyermekfaluban 10-12 családi ház található, ezek mindegyikében egy SOS nevelőszülő nevel 6-8 gyermeket. A nálunk felnövő gyerekek a települések helyi iskoláiba járnak, a helyi közösségek tagjaiként nőnek fel.

A gyermekfalvak mellett ifjúsági házak működnek (Szegeden, Lajosmizsén és Sében), melyek a falvakból kikerülő, s az önálló életüket hamarosan megkezdő fiataloknak nyújtanak otthont.

Jelenleg Magyarországon mintegy 300 gyermek és fiatal él az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa gondoskodásában.

katamaránon
csííz
Mentőkajakot is kipróbálták a gyerekek
ZánkaLand 1.
ZánkaLand 2.






Ajánlataink: