Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód:OKHBHUHB

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

A Balaton-átúszáson segítettük tegnap az úszókat

A Balaton-átúszást, illetve a Balaton-áthúzást biztosítottuk tegnap, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal közösen. Több mint 10.000 induló vágott neki a versenynek, egész távon, féltávon, vagy SUP-pal. Az enyhe szél és hullámzás miatt sokan adták fel a versenyt, összesen 217 embernek segítettünk abban, hogy el tudják hagyni az úszófolyosót.

Rajtol a mezőny Révfülöpről

Öt mentőhajóval és két sürgősségi mentőhajóval érkeztünk az idei Balaton-átúszásra és Balaton-áthúzásra, és még az esetkocsink is készenlétben állt Révfülöpön.

Mentőhajóink egyenletesen elosztva a két part között, a révfülöpi rajttól a balatonboglári célig folyamatosan figyelték az úszókat, a vízirendészet egységeivel felváltva. Folyamatosan figyeltük az úszók mozgását, valamint azt, hogy mennyi időt töltenek a levegővétel után víz alatt – ezekből sokszor már lehet arra következtetni, hogy valakinek segítségre lesz szüksége. Szerencsére minden induló időben felmérte, amikor a teljesítőképessége végére ért, és megkapaszkodott az úszófolyosót kijelölő valamelyik vitorlásban, vagy jelezte nekünk, hogy segítségre van szüksége.

A Fecske úszókat szállít a mentőhajóra
Munkában a Kócsag is
A Kenese Lomac a déli part felé tart az átúszást feladni kényszerült úszókkal

Egy úszó a középtávnál
Különleges az úszók és az áthúzást teljesítők együttes látványa

Számos résztvevőt segítettünk ki az úszófolyosóhoz közel álló, úgynevezett kórházhajókra, ahova a versenyt feladókat, illetve a könnyebb sérülteket kellett kivinnünk.

Sürgősségi mentőhajóink öt esetben láttak el olyan bajba jutott úszót, akit aztán a parton át kellett adnunk az Országos Mentőszolgálat egységeinek. Egy esetben légzésleállást láttunk el sikeresen, a beteg a partra érkezés pillanatában már eszméleténél volt és kommunikált.

Munkában a Rupert
A déli part felé megyünk egy riasztáshoz
Az úszófolyosót biztosítva

A tavalyi versenyhez hasonlóan idén is dönthettek úgy a résztvevők, hogy a nevezési díj befizetésekor adományoznak nekünk. Ezt mindenkinek hálásan köszönjük!

A cél felé

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%