Bankszámlaszámunk: 10404955-49515811-00000000
IBAN: HU31 1040 4955 4951 5811 0000 0000
SWIFT/BIC kód:OKHBHUHB

Adószámunk: 18929885-2-19

Riasztás, segélykérés: +36 30 383 8383

Felavattuk kilencedik mentőmellényállványunkat a Balatonon

2024. augusztus 19., Balatonlelle
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) felállította 9. mentőmellényállványát a mai napon. A mentőmellényt formázó állványon 12 darab gyerekméretű mentőmellény található, melyet a gyerekek ingyenesen használhatnak, amíg a strandon tartózkodnak.

Győri Ildikó, Piatkó Zsolt (BL Yacht Club) és Bagyó Sándor az átadón

Az új állvánnyal együtt immár 9 helyszínen várja a gyermekeket közösségi mentőmellény szolgáltatásunk. Az első mentőmellényállványokat két évvel ezelőtt avattuk fel, és azóta is jó visszajelzések érkeznek a fürdőzőktől – megnyugtató a szülők számára, hogy egy ilyen biztonságot nyújtó eszközt találnak a strandokon.

“Ez az első olyan mentőmellényállványunk, amit nem egy szervezet finanszírozott, hanem többen adták össze a költségeit. Olyanok, akiknek hajója van itt a kikötőben, vagy más szálon kötődnek ehhez a helyhez - mondta el az átadón Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. “Nagyon jó érzés látni, hogy az összefogásban részt vevők tudják, a gyerekek akkor vannak a legnagyobb biztonságban, ha mentőmellényben vannak a kikötőben. Egy gyerek bármikor beeshet itt a mély vízbe, pillanatok alatt történhet tragédia. Ezt tudjuk azzal megelőzni, ha a szülő, rögtön amikor megérkeznek ide, leakaszt az állványról egy mellényt és ráadja a gyermekére. De használhatják fürdőzéshez is, itt a kikötő melletti strandon. Aztán amikor hazaindulnak, csak visszaakasztják az állványra.”




Az állványt könnyű megtalálni, mert egy óriási, narancssárga mentőmellényt formál. A figyelemfelkeltő kialakítás felkiáltójelként is szolgál, így jelezve, hogy a lehető legnagyobb biztonságot nyújtó eszközt adjuk a gyerekekre a vízpartokon.

Az állványokon mentőmellények találhatók, melyek nem keverendőek össze a gallér nélküli, úgynevezett úszást segítő vagy sportmellényekkel. A gallérnak nagyon fontos funkciója van: kint tartja a bajbajutott fejét a vízből, így az nem lélegzik be vizet a légutaiba. A mentőmellényeket úgy alakították ki, hogy ha a viselőjük arccal lefelé esik a vízbe, a mellény automatikusan átfordítja a hátára és kiemeli a fejét.



A BL YachtClubon kívül Balatonlellén még a Napfény Strandon és a BAHART kikötőjében, Siófokon a Nagystrandon, Balatonalmádiban a Wesselényi Strandon, Balatonkenesén a Bezerédj Strandon, Alsóörsön a Községi Strandon, Keszthelyen a Városi Strandon, valamint Gyenesdiáson a Diási Játékstrandon érhetőek el a biztonságos fürdőzést támogató mentőmellényállványaink.

Nagyon örülnénk, ha még több helyen állíthatnánk fel állványainkat, melyhez várjuk újabb szponzorok jelentkezését, akik szívesen finanszíroznák azok elkészítését. Mikor elkezdtük ezt a programot, sokan azt mondták, hogy nem lesz hosszú életű, a mellényeket el fogják vinni. Szerencsére nagyon jók a tapasztalataink, alig-alig tűnik el egy-egy darab.

Ismerje meg támogatóinkat

Ismerje meg együttműködő partnereinket

1%